84-годишна видинчанка е станала жертва на телефонна измама по схемата

...
84-годишна видинчанка е станала жертва на телефонна измама по схемата
Коментари Харесай

Баба си даде парите и ценностите на ало-измамници

84-годишна видинчанка е станала жертва на телефонна машинация по схемата с полицейски сюжет – присъединяване в интервенция за залавяне на измамници.
На 11 ноември дъщерята на пострадалата алармирала за случая. Ден по-рано в телефонен диалог мъж, представител се като господин Димитров от МВР-Видин, съумял да убеди старата жена да спомага на чиновниците на реда. Тя оставила до резервоар за боклук платнена торбичка с портмоне, съдържащо 825 лв., венчална халка, златен пръстен, персонална карта, дебитна карта и уверение за пътешестване с понижение по БДЖ. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
От ОД МВР-Видин за следващ път припомнят: в никакъв случай не давайте пари и полезности, поискани по телефона от хора, представящи се за полицейски чиновници или други длъжностни лица. Полицията не търси финансово подпомагане от жители при осъществяване на интервенции и задържане на причинители на закононарушения. Получите ли телефонно позвъняване с сходно искане неотложно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР