84-годишна жена, изписана на 4 март от болницата в Габрово,

...
84-годишна жена, изписана на 4 март от болницата в Габрово,
Коментари Харесай

Изписаха жена, контактувала със заразена с коронавирус, после я върнаха в болницата

84-годишна жена, изписана на 4 март от болничното заведение в Габрово, е била върната в болничното заведение, тъй като е имала контакт с една от инфектираните с ковид пациентки.

Към момента две са позитивните проби в града – на пациентка на 75 години и на здравна сестра. Взети са стотици проби на хора, които са контактували със инфектираните лица. Повечето към този момент са подготвени и са негативни, чакат се резултатите на останалите, написа Блиц.

``
реклама

Заради ограниченията, свързани с COVID-19, през вчерашния ден здравните управляващи върнаха в болничното заведение 84-годишната пациентка. Известно е, че тя е лекувала бъбречно заболяване. Цяло денонощие е била е в една стая със инфектираната 75-годишна жена.

Пациентката, върната за наблюдаване, живее в дом за възрастни хора. „ Вчера пристигна колата за спешна помощ и я взема още веднъж, с цел да я изследват. Тя не е с позитивни резултати, само че е реалност, че е била до тази, която е болната. Запазваме хладнокръвие, работата ни не е спряла, ние употребяваме доста мощни дезинфектанти, както виждате всички сме и с маски “, разяснява шефът на дома – Радостина Братованова пред bTV.

Потребители на приемната грижа в село Яворец са 22 възрастни. Взети са им проби. В болничното заведение към този момент под карантина е единствено вътрешното поделение.

Нуждаещите се пациенти ще бъдат приети в болница в лечебните отделения. Организация е основана и за пациентите на хемодиализа.
В ход е и стерилизация на града. До второ разпореждане са прекратени всички образователни занятия в община Габрово.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` з
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР