8337 лица са били осъдени или санкционирани през 2017 г.

...
8337 лица са били осъдени или санкционирани през 2017 г.
Коментари Харесай

8000 души станаха клиенти на прокуратурата за година

8337 лица са били наказани или глобени през 2017 година по актове на прокурорите от зоната на деяние на Апелативна прокуратура-Пловдив. Това сочат данните от годишния регистриран отчет, показан от апелативния прокурор на град Пловдив Иван Даскалов. В посочената зона се включват шест окръжни прокуратури - Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали, и 27 районни.

От отчета излиза наяве, че през 2017 година са били импортирани в съда общо 7785 прокурорски акта, като оправданите лица са единствено 1,4 %. Прокурорите от апелативната зона са осъществявали наблюдаване - управление и контрол, по 38 569 незабавни, бързи и досъдебни производства, формирани по общия ред, като включително се включват и спрените в предишни години, както и прекратените по отминалост през отчетния интервал.

Новообразуваните досъдебни производства през интервала са 21 478, а завършилите - 23 676, като всички са в законовия период.

В зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив  се регистрира растеж на следените бързи производства, чийто брой за миналата година е 4977, което е със 760 повече спрямо 2016 г.  

Това значи, че всеки ден през предходната година прокурорите са работили приблизително по 10-12 бързи производства, които най-често са против водачи, управлявали коли след приложимост на алкохол, неправоспособни водачи, причинители на хулигански прояви, обири, измами, грабежи и други Според разбора доста е повишен броят на следените бързи производства във всички окръжни прокуратури в апелативната зона. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР