827 рискови секции има в страната. Това се посочва в

...
827 рискови секции има в страната. Това се посочва в
Коментари Харесай

827 рискови секции в страната: В една от тях не отричат за изборна търговия

827 рискови секции има в страната. Това се показва в разбор на Института за развиване на обществената среда.

В тях са регистрирани съществени отклонения в резултатите на една и съща политическа мощ на поредни или близки във времето избори през 2021 и 2023 година.

На едни от тях висок % от гласоподавателите гласоподават за избрана партия, а на идващия избор - непосредствен % избира напълно друга политическа мощ.

Едно от обясненията за сериозните отклонения в предпочитаниятга при поредни избори е съществуването на платен и следен избор.

Част от гласуващите в 99-а секция в Благоевград не отхвърлят, че сходна търговия съществува.

 „ Маркет ЛИНКС “: 7 партии влизат в 51-ия парламент, второто място не е решено Тази сутрин 5 мин. „ Маркет ЛИНКС “: 7 партии влизат в 51-ия парламент, второто място не е решено  Отключете вашата уникалност в модата, здравето и спорта с новата серия смарт часовници HUAWEI WATCH GT 5 Съдържание от партньори 5 мин. Отключете вашата уникалност в модата, здравето и спорта с новата серия смарт часовници HUAWEI WATCH GT 5  В насрещното по автомагистрала: Бременна жена и нероденото ѝ бебе умират при преден конфликт (ВИДЕО) Светът 2 мин. В насрещното по автомагистрала: Бременна жена и нероденото ѝ бебе умират при преден конфликт (ВИДЕО)  Заразената жена с „ бактерия канибал “: Оперирана е 10 пъти, с цел да отстранят некротични сектори от крайници ѝ Тази сутрин 3 мин. Заразената жена с „ бактерия канибал “: Оперирана е 10 пъти, с цел да отстранят некротични сектори от крайници ѝ  Жена подвигна на крайник полицията за откраднат автомобил, оказа се, че не запомнила къде е паркиран България 1 мин. Жена подвигна на крайник полицията за откраднат автомобил, оказа се, че не запомнила къде е паркиран  Жена остана заклещена 7 часа в канара с главата надолу, пробвала се да вземе телефона си (СНИМКИ) Светът 3 мин. Жена остана заклещена 7 часа в канара с главата надолу, пробвала се да вземе телефона си (СНИМКИ)  Четирима мъже отвлякоха жена пред очите на колегата ѝ в Мездра България 1 мин. Четирима мъже отвлякоха жена пред очите на колегата ѝ в Мездра  „ Маркет ЛИНКС “: 7 партии влизат в 51-ия парламент, второто място не е решено Тази сутрин 5 мин. „ Маркет ЛИНКС “: 7 партии влизат в 51-ия парламент, второто място не е решено  Отключете вашата уникалност в модата, здравето и спорта с новата серия смарт часовници HUAWEI WATCH GT 5 Съдържание от партньори 5 мин. Отключете вашата уникалност в модата, здравето и спорта с новата серия смарт часовници HUAWEI WATCH GT 5  В насрещното по автомагистрала: Бременна жена и нероденото ѝ бебе умират при преден конфликт (ВИДЕО) Светът 2 мин. В насрещното по автомагистрала: Бременна жена и нероденото ѝ бебе умират при преден конфликт (ВИДЕО)  Заразената жена с „ бактерия канибал “: Оперирана е 10 пъти, с цел да отстранят некротични сектори от крайници ѝ Тази сутрин 3 мин. Заразената жена с „ бактерия канибал “: Оперирана е 10 пъти, с цел да отстранят некротични сектори от крайници ѝ  Жена подвигна на крайник полицията за откраднат автомобил, оказа се, че не запомнила къде е паркиран България 1 мин. Жена подвигна на крайник полицията за откраднат автомобил, оказа се, че не запомнила къде е паркиран  Жена остана заклещена 7 часа в канара с главата надолу, пробвала се да вземе телефона си (СНИМКИ) Светът 3 мин. Жена остана заклещена 7 часа в канара с главата надолу, пробвала се да вземе телефона си (СНИМКИ)  Четирима мъже отвлякоха жена пред очите на колегата ѝ в Мездра България 1 мин. Четирима мъже отвлякоха жена пред очите на колегата ѝ в Мездра

До петък би трябвало да отпътуват и бюлетините за секциите в чужбина

„ Продават си гласа. Миналата година, в случай че не се неистина, по 50 лева ли, по 40 лева ли, не мога тъкмо да кажа. И си крещя, това е толкоз долно, да си продадеш гласа за нищо… За 50 лева.- да отидеш до магазина и да похарчиш всичко “, споделя Зорница Сандева.

Диана Евтимова от Институт за развиване на обществената среда, споделя, че става дума за хора, които живеят според, най-често икономическа, живеят в беднотия, под линията на беднотия и гласоподават под напън и под боязън, а не поради приемане на някакъв финансов тласък.

От института прецизират, че разнообразни партии са получавали удобен резултат от рисковите секции, както и че въпреки всичко е допустимо да става въпрос за достоверен избор на хората.

Последвайте ни за още настоящи вести   в   Гугъл News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР