„Звездният отбор на небето вече си има треньор“. Това заяви

...
„Звездният отбор на небето вече си има треньор“. Това заяви
Коментари Харесай

Звездите на небето вече си имат треньор

„Звездният тим на небето към този момент си има треньор“. Това съобщи огромната легенда на „Левски“ и българския футбол Александър Костов по време на поклонението пред Иван Вуцов на Националния стадион „ Васил Левски “. Пред Сивия Кардинал респект отдадоха над хиляда опечалени – звезди на родния футбол, деятели, обществени персони и почитатели.

Борислав Михайлов, президент на БФС, бе от първите, които сведоха глава пред ковчега на Вуцов. Той беше съпроводен от други двама шефове на центрлалата – Антон Попов и славния Емил Костадинов. Тримата влязоха да си вземат последно довиждане с легендата на българския футбол в самото начало на траурната гала. Борислав Михайлов остана безгласен пред медиите, откакто сервира цветя и се елементарни с някогашния огромен футболист, треньор и началник.

„Сбогом учителю! – пророни Наско Сираков, легенда на „ Левски “. – Той е ера в нашия футбол. Последните 40-50 години Иван Вуцов бе футболист, треньор и началник, който остави най-ярка диря. Огромна загуба за играта у нас. Поколения от нас се учеха от него“.

Последно довиждане с Иван Вуцов си взеха още президентът на републиката Петър Стоянов (1996 – 2001 година), министърът на спорта Красен Кралев, Димитър Пенев, Бончо Генчев, Кирил Ивков, Георги Цветков, Валентин Михов, Емил Кременлиев, Даниел Боримиров, Пламен Гетов, Андрей Желязков, Стефан Грозданов, Тодор Батков, новият началник в „ Левски “ Павел Колев, притежателят на пловдивския „ Локомотив “ Христо Крушарски, някогашният началник на фенклуба на ЦСКА – Димитър Ангелов-Дучето и други.

„Голям началник – сподели някогашният национал на България Бончо Генчев. – Вуцов бе един от хората, които написаха част от историята на българския футбол. Като човек бе непосредствен и чист. Знаеше какво прави и гонеше задачата до край. Замина си исполин на играта у нас!“.

Емил Кременлиев разкри, че точно Вуцов му е дал път в професионалния футбол.

“Това е първият човек, който ме взе от юношите в мъжкия тим на „Славия“ – сподели някогашният бранител. – Нищо нямаше да има в моята кариера, в случай че не беше той. Нито четвърти в света, нито „Славия“, нито „Левски“, нито „ЦСКА“. Той държеше доста на дисциплината. Вуцов доста разбираше футбола ”.

„Голям и като човек, и като началник, и като треньор – сподели Даниел Боримиров, някогашен полузащитник на „ Левски “, „ Мюнхен 1860 “ и националния тим на България. – Трудно ми е да приказвам за него. Той може да бъде единствено образец. Най-важният съвет, който съм получавал от Вуцов е да бъда порядъчен и да се трудя доста. Дано за в бъдеще има повече хора като него“.

„Вечно ще бъде в нашето съзнание“, добави именитият треньор Димитър Пенев.

„Изключителен човек – съобщи Кирил Ивков, друга „синя“ икона. – Учеше младите и обичаше хората“.

Емоционално изявление направи и Александър Костов, легенда на „ Левски “ и бивш съотборник на Вуцов.

„Той е енциклопедия – съобщи някогашният голаджията. – Силата му бе, че със зъби и нокти се бореше за триумфа. Не обичаше да губи. На небето се събра звезден тим – Гунди, Никола Котков, Павката Панов, Цветан Веселинов-Меци, Джеси, Иван Стоянов-Типеца… Сега към този момент те си имат и треньор“.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР