„Властта се дава от Бога. Контролът по строителнството винаги сме

...
„Властта се дава от Бога. Контролът по строителнството винаги сме
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ ще продължи да настоява за компенсации заради високите цени на газа и електроенергията

„Властта се дава от Бога. Контролът по строителнството постоянно сме го възлагали на владиците. Когато пристигна ден да зависи от нас, ще го мислим. Когато отидохме на Шипка и владиката пристигна, той паметникът щеше да падне. И него го ремонтирахме“, сподели Борисов.



„В миг, когато целия свят затвори храмовете по време на пандемията, ние, упоповавайки на вярата, не го направихме. Без Бога нищо не става“, сподели Борисов.

Той прикани държавното управление да вземе ограничения за компенсирането на религиозните храмове по отношение на растежа на цените. За казуса Борисов сигнализира още в сряда, когато свика депутатите си на заседание. Тогава той настоя да внесат план на решение за отплата от 100% от нарастването от цената на тока за църкви и джамии. Впоследствие народните представители внесоха своите оферти, в които бяха включени и лечебните заведения, образователните заведения, общините, ВиК сдруженията и обществените домове.

„За Рилския манастир, като игуменът видях по какъв начин се вайка за 28 хиляди лева ток. А какъв брой доста направихме. Ние предложихме на храмовете по тази причина да им фиксираме цената на тока. Отхвърли се предлагането в комисия, в понеделник отново ще го внесем.

Старозагорският митрополит Киприан изясни пред експремиера, че сметките за осветяване този месец са били 3600 лева, в съпоставяне със 700 лева през предходните. Сметката за газовото отопление за митрополията пък е повишена от 15 хиляди до 45 хиляди лева, което е наложило прекъсването на газа и включването на климатиците.

„460 лева е днеска тока. Само Господ може да ни избави в тази ситуация“, разяснява Борисов. Той обаче увери, че парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще продължи да упорства за обезщетения поради високите цени на газа и електрическата енергия.

„Ще продължаваме да стоим зад вас“, добави партийният водач.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР