„Във връзка със сигнали, получени от Българска асоциация за изолации

...
„Във връзка със сигнали, получени от Българска асоциация за изолации
Коментари Харесай

Румънска изолация за саниране е с нисък клас по реакция на огън

„Във връзка със сигнали, получени от Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) за възможност топлоизолационният артикул от експанзиран полистирен (EPS), създаван от производителите „S.C. ADELAPLAST S.A.“, Румъния и (S.C. EPS THEMOPOR S.R.L.), Румъния да не подхожда на заявения клас по реакция на огън (клас „B“ или клас „C“), се направиха редица документални инспекции на обекти за влаганите в строителството артикули.“

Това отговоря строителният министър Николай Нанков в писмен отговор на въпрос от парламентарния надзор на депутата от Българска социалистическа партия Николай Тишев.

„Компетентният орган ДАМТН организира изпитване на взета проба от топлоизолация, създадена от „S.C. ADELAPLAST S.A.“ от постройката в гр. Бургас, ж.к. „Славейков“, бл. 17. Според изпитването продуктът е с клас по реакция на огън „D“ и не дава отговор на заявения клас. Изпитването е извършено в лаборатория в Италия“, оповестява Нанков.

Той припомня, че сигурността при пожар е комплекс от ограничения и приканва да не се спекулира със страховете на хората, преди да се обясни оптимално обстановката.

„Съвместо с Групово дело „Пожарна сигурност и отбрана на населението“ се прецизират спомагателни ограничения, които да бъдат изпълнени във всички здания, употребявали някои от румънските артикули. Провеждаме и спомагателни изпитвания на въпросния строителен артикул за изясняване на типа и софтуерния условия за полагане на спомагателна мазилка“, оповестява още министърът.

Министерство на регионалното развитие има подготвеност при при съществуване на задоволително данни за осъществено закононарушение да сезира и прокуратурата, твърди Николай Нанков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР