„Ще обжалваме в съда решението на СОС срещу референдума, а

...
„Ще обжалваме в съда решението на СОС срещу референдума, а
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Ще обжалваме в съда решението на СОС срещу референдума, ако се наложи, и подписка ще направим да го свикаме

„Ще апелираме в съда решението на СОС против референдума, а в случай че би трябвало, и подписка ще създадем, с цел да го свикаме“. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия в София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов, оповестиха от пресцентъра на партията. Така той разяснява решението на ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура да отхвърлят импортирания от 15 общински съветници Доклад по отношение на осъществяване на локален референдум с три въпроса, свързани с построяването на апаратура за изгаряне на RDF боклуци. Освен това, общинските съветници от Българска социалистическа партия желаеха софтуерен и механически одит на „Топлофикация – София“, както и доклад от кмета Йорданка Фандъкова в последните 10 години какви вложения са направени в сдружението, какви ограничения са взети и за какво то сега се намира в такова положение и стратегия за неговото излекуване.

„След отхвърлянето на отчета, ние ще апелираме решението на СОС. Ако Съдът не се съобрази с нашите причини, тогава посредством подписка ще предизвикаме референдум и ще върнем тематиката за преразглеждане в СОС, изясни Калоян Паргов. – Колкото до „Топлофикация – София“ – софтуерният и механически одит на сдружението ще даде изясненост в какво положение се намира действително то сега. Отчетът на кмета би трябвало да покаже с какво актуалното ръководство е асъдействало за настоящото положение на „Топлофикация – София“. Настояваме да бъде изработен и доклад на всички лицензи, издадени за високотехнологични производства в границите на това дружество и с каква успеваемост и потенциал са те. А най-важно от всичко е да забележим и чуем каква е програмата за излекуване на сдружението. Защото този въпрос не е политически. Бъдещето на „Топлофикация – София“ има основно значение за енергетиката в страната. В тази връзка тематиката за референдума е извънредно значима. Фактът, че ръководещото болшинство отхвърля да чуе хората, значи, че то се опасява, макар, сякаш, мощните си причини. Очевидно те се опасяват да погледнат хората в очите и да се опитат да ги убедят и тях в това, което се опитваха да убедят нас по време на сесията на СОС в продължение на над 3 часа. За мен е изцяло обикновено да използван разпоредбите на директната народна власт по един толкоз значим въпрос като мястото за създаване на апаратура за изгаряне на RDF боклуци. Той касае бъдещето на София и на столичани не за една или две, а за десетки години напред. Гражданите имат право на глас, а ние нямаме право да им го отнемаме“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР