„Протурските партии в България никога не са работили в интерес

...
„Протурските партии в България никога не са работили в интерес
Коментари Харесай

ВМРО изригна: Цацаров да се самосезира! Вижте от къде идват парите на ДОСТ, Местан е заплаха за националната сигурност…

„Протурските партии в България в никакъв случай не са работили в полза на страната ни, а тъкмо противоположното. Това е рискова наклонност, която доближи своя разцвет с формалното искане от страна на Лютви Местан България да признае турско малцинство.


Езикът на омразата, който беше натрапен точно от Местан като водач на Движение за права и свободи преди години, към този момент стартира да се материализира и съществено да заплашва националната сигурност на страната. Всякакви опити за фракционизъм, за втълпяване на чуждодържавни полезности и опити да се внуши на част от народа на една суверенна страна, че принадлежи към друга такава, е държавна измяна“, се споделя в позиция на Вътрешна македонска революционна организация.

„България от дълго време е осигурила всички конституционни и законови благоприятни условия за изява на съзнанието, за обучение на майчин език и за свободно изповядване на вяра. Българската конституционна и правна уредба не познава малцинствата и за това сравненията с уредбата в други страни са нелепи.

Призоваваме основния прокурор на Република България Сотир Цацаров да се самосезира, така като днес в народен ефир Лютви Местан наруши Конституцията на Република България, като намерено пропагандира за разделяне на обществото на набожен принцип. Местан даже изрази неуместното изказване, че всички мюсюлмани в България са етнически турци.

Отново желаеме да се наблюдава от къде идва финансирането на партия ДОСТ и с какви средства живее нейният водач Лютви Местан. Призоваваме службите да покачат степента си на сигурност, тъй като явно протурските партии в страната ни задвижват чудовищни антибългарски процеси, които могат да засенчат зверството на гара Буново. Също по този начин обръщаме внимание, че на фона на всичко това случаят с пребития от турски гранични служители на реда почтен българин на територията на България стартира от ден на ден да наподобява като провокация и проява на неуважение суверенитета на страната ни. Още една неглижирана, само че доста знакова проява“, написа още в позицията си Вътрешна македонска революционна организация.

Източник: novini.bg
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР