„Проблемите, които хората поставят на протестите, вече няколко дни, имат

...
„Проблемите, които хората поставят на протестите, вече няколко дни, имат
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Внасяме искане за отпадане облагането на старите коли 

„Проблемите, които хората слагат на митингите, към този момент няколко дни, имат решение. Има място и метод те да бъдат решени – в Народното събрание и посредством законите. Предприехме дейности тези претенции да намерят своето решение в парламента“. Това сподели ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на партията.

Тя напомни, че левицата към този момент втори месец внася тези претенции под формата на законодателни промени, а ръководещите ги отхвърлят.

„Ние ще ги внесем още веднъж, през днешния ден. Между първо и второ четене на бюджета ще внесем искане да се промени решението на болшинството, взето предходната седмица, за облагане на старите коли с налог и да отпадне текстът, който те одобриха в Закона за корпоративното подоходно облагане. Настояваме Министерски съвет да отдръпна законопроекта си за екотакса на облекла и обувки втора употреба“, сподели още водачът на левицата.

Корнелия Нинова добави, че Българска социалистическа партия продължава да упорства да се понижи Данък добавена стойност на хляба и медикаментите, да се дадат 6400 лева на младите фамилии за второ дете, да се преизчислят пенсиите. Тя сподели още, че прави усещане, че настояванията на хората са обединени от нещо по-голямо – промяна на модела на ръководство, за което левицата приканва от месеци.

„Тези митинги не са единствено обществени, те са и на междинната класа, която желае смяна в стопанската система и мястото на страната в нея; смяна на здравния модел, където се наливат пари, а опазването на здравето става все по-скъпо; смяна на модела на обучение. Това е митинг против неравенствата, тъй като с всички политики, провеждани до тук, те не се вземат решение, а се задълбочават“, съобщи още водачът на левицата.

„Управляващите не ни чуха толкоз време в Народното събрание и в този момент би трябвало да чуят гласа на хората. Но, не по метода, по който господин Цветанов го е чул и разяснява сутринта“, сподели още Корнелия Нинова.

Тя добави, че през днешния ден той е объркал международния и европейски ред, устоите на българската страна и е стигнал до локалната власт. Нинова изясни, че Пактът за миграция не се е дал своя вот в Брюксел, от Европейския парламент, а в Ню Йорк и там е дал своя вот представителят на българското държавно управление.

„Евродепутатите на Българска социалистическа партия не са дали своят вот за Пакта за Миграция, тъй като той не се гласоподава в Брюксел, сподели още Нинова. Тя разяснява, че Цветанов още веднъж си е разрешил да оспори конституционния ред в страната, като е споделил, че при длъжностен кабинет се ръководи еднолично и непрозрачно.

„Той се трансферира и към локалната власт, като изясни, че нашите кметове стоят зад митингите в страната. Интересно е, по какъв начин кметовете ни от Асеновград, Брегово, Тунджа, Гоце Делчев, Правец, Арчар и Хърлец проведоха митингите във Варна, София и Пловдив“, напомни водачът на левицата.

Тя попита- за какво са им тогава Фандъкова, Николов и Портних. „Да си ги отдръпват, откакто ние можем с кметовете от Хърлец и Изворище да създадем митингите, каквито ги видяхте в огромните градове на страната. Благодаря, това е съществено самопризнание за нашата мощ и силата на нашите кметове“, сподели още Нинова.

Тя прикани ръководещите да се вземат в ръце в тази обстановка, в която имат и тежки проблеми в обединението. „С патриотите имат проблеми и разправии, вътре посред им също. Менда Стоянова вкарва един закон, Бойко Борисов го изкарва. Екатерина Захариева сподели, че поддържа Пакта за миграция, Бойко Борисов споделя, че не го поддържа. Нека не търсят казуса там, където го няма и да се вземат в ръце“, сподели още Корнелия Нинова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР