„Прави се анализ, вероятно към средата на ноември ще имаме

...
„Прави се анализ, вероятно към средата на ноември ще имаме
Коментари Харесай

Горанов: За Коледна пуйка ще дадем, но не на всички пенсионери

„Прави се разбор, евентуално към средата на ноември ще имаме резултат от този разбор и ще ви го съобщим.“ Това съобщи пред публицисти в Народното събрание министърът на финансите Владислав Горанов на въпрос ще има ли коледни надбавки за пенсионерите. Министърът посочи, че, в случай че има, надали ще е за всички пенсионери.
Вероятно бюджетът за тази година ще завърши уравновесено или на дребен остатък, съобщи Горанов.Финансовият министър изясни, че остатъкът от 2.4 милиарда лева е „резултативна големина към края на октомври“. „Има огромно закъснение в разноските на министерствата и по европейските стратегии до момента. Има и преизпълнение на приходите, само че то надалеч не е функционалност на целия остатък, т.е. не целият остатък е от преизпълнение на приходите“, изясни Горанов.
Спекулациите, че има едни 2.4 милиарда лева за харчене са по-скоро неверна интерпретация, уточни Горанов и добави, че не може да бъде изработен нито един лев разход, който не е заложен в закона за държавния бюджет.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР