„По темата война сме категорични – това не е военна

...
„По темата война сме категорични – това не е военна
Коментари Харесай

Борисов: Имаме коалиция, която се бори само за постове и пари. Коалиция на омразата

„По тематиката война сме безапелационни – това не е военна интервенция, инвазия или някаква игра. Близо до нашата граница, Одеса, се води война. Тук няма опрощение да бъде пощаден агресорът“, съобщи Бойко Борисов по време на седмото Национално заседание на партията, което го преизбра за водач на ГЕРБ.

„Винаги съм бил за мирна, уравновесена политика, само че това е, когато има мир, тогава дипломатите са най-важните. Когато има война, когато виждаш милиони бежанци и това да го наричаш интервенция – изрично не. Вместо ние като страна и нация да сме безапелационни, тъй като в мир можеш да приказваш за национални ползи. Когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят тогава един интерес има единствено и това е човешкият живот“, добави Борисов.

По думите му да кажеш, че си срещу наказания, което прави цяла Европа и света, е възмутително.

„Да тръгваш на Европейски съвет и единствено с помощта на ГЕРБ да имаш декларация за наказания, това е несериозно“, безапелационен е Борисов.

Той дефинира ръководещата коалиция като „ коалиция на омразата “. „Защо да ни ненавиждат, че са яли бял самун по време на нашето ръководство? Когато нашият президент Плевнелиев правеше служебно държавно управление, тези хора станаха министри там, защо да ни ненавиждат? Като сме били неприятни, за какво са били от самото начало с нас“, попита Борисов, представен от БГНЕС.

„Получих доста предизвестия от партийни членове, по никакъв метод поддръжка за Политическа партия и тази коалиция. Когато подкрепихме свалянето на Янев, се е разчело по неприятен метод, че ние желаеме да крепим това ръководство. Но по тази причина се съгласих с изречението народен щаб и предварителни избори. Защото в този парламент няма нищо с изключение на четворна коалиция, която се бори единствено за постове и пари“, акцентира Борисов.

„Искаме разцвет за страната, желаеме и „Хемус“ да стане. Вчера за Враца като минах, то е дупки, никой нищо не работи. Най-искам още през днешния ден войната да спре и да възстановим нашия район. Много желаеха да ме сменят, доста им се щеше дворът да остане без овчарско куче и се направиха доста опити, благодаря на хората от първия ред, моите приятели в хубавия смисъл на думата от десетилетия, че не се подведоха. Благодаря им, още имате потребност от мене. Много са зли и подли, още имате потребност от кучето“, сподели още Борисов.

От ГЕРБ в последна сметка взеха решение да има непрекъснато настоящ Национален избирателен щаб, който дружно със структурите на партията в къс период да показа тактика за явяване на предварителни избори.

Събранието одобри декларация, изчетена от Костадин Ангелов, ето текста:

След десетилетие на непоклатимост, стопански напредък, дейна политика за рационализация и развиване, съчетана с поддържане на невисок дълг, Бълария е изправена пред редица рецесии:
– Политическа неустойчивост в страната и липса на дейно взаимоотношение сред институциите;
– Разделено общество;
– Растящи от година цени на енергоносителите, които провокират огромна ценова рецесия и невиждана след 1997 година инфлация, по-висока от междинната за Европа;
– Чудовищна война, която се разрства покрай нашите граници и провокира световна несигурност;

След двугодишните старания за отстраняването на ГЕРБ от политическия живот на страната, новата коалиция на омразата се пробва да лиши стотици хиляди български жители от политическите им права и политическото им посланичество. След 30 години народна власт, силовите структури на страната репресират хора, поради политическите им уебеждения. Резултатът от тези старания е, че в миг на политически, стопански, обществени, здравни и геополитически провокации, българското общество е разграничено, обезверено и отслабено.

В тази обстановка, България се ръководи от държавно управление и ръководещо болшинство, които нямат стратегия, кадрови капацитет и съответни цели. В съдбоносен исторически миг като днешния, ръководството на България е поверено на коалиция сред авантюристи, популисти, социалисти и псевдодемократи, които са обединени само от омразата си към ГЕРБ. Резултатът от тази управническа структура е, че държавното управление освен не е в положение да позволи нито една от рецесиите, които протичат в българското общество, само че и ги усложнява и задълбочава.

Взимайки поради тези обстоятелства, Националното заседание на ГЕРБ разпорежда на Изпълнителната комисия:

1. Заедно с ПГ на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили да работи за ново ръководство на страната, което да възвърне стабилността, политическия и междуинституционалния разговор, да сътвори условия за икономическа и обществена сигурност за жителите и да отстоява геополитическата ориентировка на България като страна член на Европейски Съюз и НАТО;

2. Да образува непрекъснати екипи, които да приготвят антикризисна стратегия за ръководство на България и във всеки един миг да имат подготвеност да предложат управнически решения за бърз и ефикасен отговор на провокациите, пред които е изправена страната ни;

3. Да построи непрекъснато настоящ народен избирателен щаб, който дружно със структурите на партиията, в къс период, да показа тактика за явяване на предварителни избори;

Длъжни сме да покажем, че безвремието на отрицанието и омразата имат опция. Че България има потребност от политически модел, който допуска свободен избор, ясна отговорност и мощно водачество. Че вярата за по-добър живот може да се състои единствено във волята за създаване, а не в инстинкта за опустошение.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР