„Оръжие за Украйна е тема, която е разделителна за България

...
„Оръжие за Украйна е тема, която е разделителна за България
Коментари Харесай

Христо Анастасов: Имаме объркан свят, градил мира си върху химери

„Оръжие за Украйна е тематика, която е разграничителна за България и вади нескрито какъв брой надълбоко страната ни е проникната от пропагандата на Кремъл. Колко несвършена работа по построяването на народна власт със самочувствие има нашата страна „.

Това сподели пред БНР политологът Христо Анастасов.

Според него международната покруса е, че образованите хора и елитът на цивилизования свят са повярвали в мантрата на двете идеологии на западния свят , че не е допустима огромна пълномащабна експанзия по отношение на прилежаща страна и че Втората международна война е завършила този филм, а ние сме в нова ера.

„Това в този момент се заплаща от всички ни. В момента имаме комплициран свят, който е градил сигурността и мира си върху химери . Оказва се, че Хитлер е вероятен през днешния ден. Че един хайлайф, който се усеща изгубил някаква война – Студената, може да сее гибел и опустошение. Никакви договаряния няма да оказват помощ Путин да седне на масата „.

В предаването „Нещо повече“ Анастасов акцентира, че европейците сме на кръстопът и дали ще има директен път за Украйна към Европейски Съюз е въпрос, който ще реши какъв ще е Европейски Съюз в идващия половин – един век :

„Дали сме стопански клуб с високи стандарти. Или сме цивилизационен избор. Или сме империя – пример, който е назаменим и непостижим, който ще продължи да се разширява“.

Интервюто с Христо Анастасов можете да чуете в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР