„Образът на Русия се е сринал, показват го социологическите проучвания

...
„Образът на Русия се е сринал, показват го социологическите проучвания
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Украинците се борят за ценностите, обединяващи ни в ЕС и в НАТО

„Образът на Русия се е сринал, демонстрират го социологическите изследвания в доста държави“

„Украинците се борят по един доста храбър метод за полезностите, които ни сплотяват и в Европейски Съюз, и в НАТО. Ценностите на демокрацията, на спазването на човешките права, полезностите, които са залегнали в Хартата на Организация на обединените нации, която Русия нарушава със своята експанзия. Така че украинците се борят и за нашия народен интерес„.

Това сподели пред БНР дипломатът Стефан Тафров, политик от „Демократична България“.

Той удостовери позицията на Демократична България България да даде военна помощ на Украйна и посочи, че упованията им са реалистични, по тази причина упорстват тази помощ да е в границите на опциите на страната ни:

„България е забележителен производител на муниции, от които има потребност Украйна, бихме могли да помогнем с това. Още повече, че ЕС отдели 500 млн. евро – специфични средства, с цел да финансира такива доставки. Урсула фон дер Лайен прикани пред едно немско издание страните от Европейски Съюз да дават оръжие на Украйна, което се постанова още повече, че започва нова съветска офанзива„.

Тафров направи ангажимента, че не е основателно изказванието, че доставянето на оръжие на Украйна ще вкара страната ни във войната:

„Това не е вкарало във войната нито една от помагащите на Киев страни. И още нещо – това, че по този начин ще се удължи войната, значи ли, че ние желаеме Русия да смаже Украйна, на която ѝ трябват оръжия. Тук се постанова една прилика с Втората международна война, когато Съединени американски щати по закона „Ленд-лийз“ („Заем-наем“) доставят на Съюз на съветските социалистически републики голямо количество оръжие и това значително оказва помощ на Съветския съюз и на Антихитлеристката коалиция да надделеят над нацистка Германия. Може би, в случай че Съединени американски щати не бяха дали оръжие, можеха нацистите да завземат Москва и да свърши по-бързо войната“.

Образът на Русия се е сринал, посочи Стефан Тафров, като се базира на социологически изследвания в доста страни.

Картината е черно-бяла, акцентира дипломатът и изясни, че е доста очевидно, че става дума за един агресор, нападнал своя прилежаща страна, прави жестокости на нейната територия и неговата експанзия не може да бъде оправдана по никакъв метод:

„Затова е значимо и от морална позиция, само че и в български интерес е Украйна да надделее в тази война и да се оправи с експанзията. България може да помогне на това, като даде военно-техническа помощ“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР