„Нефтохимик“ успя да победи „Дея волей“с 3-1 в бургаското дерби

...
„Нефтохимик“ успя да победи „Дея волей“с 3-1 в бургаското дерби
Коментари Харесай

В бургаското дерби „Нефтохимик“ победи „Дея волей“

„Нефтохимик“ съумя да победи „Дея волей“с 3-1 в бургаското дерби от 13-ти кръг в Ефбет Супер Волей . Така, воденият от Николай Желязков отбор застава на втора позиция във краткотрайното класиране в мъжкия ни хайлайф.

Двубоят даде доста страсти и промяна на лидерската позиция, само че в последна сметка Нефтохимик беше по-решителен в основни моменти.

Тимът на Желязков съумя да се откъсне в резултата в първия гейм, и с удобна точкова разлика отвори в своя изгода, завършвайки с два аса и три блока. Дея пък позволи няколко неточности да афектират играта им.

Състезателите на Венцислав Симеонов обаче демонстрираха последна мотивация, повеждайки с 5-1. От другата страна на мрежата пък Нефтохимик позволи шест следващи неточности от сервис, и по този начин и не откри сили да се върне в гейма.

При резултат 1-1 сета, двата отбора започнаха игра на “котка и мишка ” в третия гейм, само че с развиването, Нефтохимик зае преобладаваща позиция (17-13 в тяхна полза). Дея се приближи при 20-23, само че макар двата аса на Тодор Вълчев, не съумя да вземе превес, а символичните посетители се приближиха до успеха.



Интригата в мача се резервира до самия завършек на четвъртия гейм, само че в играта на нерви, траяла до 29-та точка, Юлиус Фиркал и неговите съотборници съумяха да измъкнат успеха.

12 блока на сметката на Дея не бяха задоволителни за победа (Нефтохимик приключи със седем). От своя страна, състезателите на Желязков преобладаваха в офанзива (58 на 45) и записаха осем аса (към пет за Дея).

Юлиус Фиркал приключи като най-резултатен състезател с 24точки, а неговият съотборник – разпределителят Александър Туш беше определен за най-полезен състезател на мача.

Ники Желязков, ст.треньор на Нефтохимик 2010 Бургас: “Имахме някои здравословни проблеми – Ники Колев, Коко Балабанов беше на лимита, само че се справихме тактически. Останахме спокойни, фокусирани върху мощните страни от нашата страна на грището. Алекс Туш успяваше да в сложните моменти да вземе точните решения. Смятам, че досега, нашето чувство за колектив ни вади от тежки обстановки. ”

Венцислав Симеонов, ст. треньор на Дея Волей Бургас: “Бяхме упражнявали за отиграване на пуснати топки, само че не се видя на игрището. А точно желанието на един тим да не дава лесни топки е първият основен детайл в модерния волейбол. Трябва да създадем добре своите разбори и да не оставяме да се повтаря тази обстановка. Разбира се, в случай че погледнем мача ни против същия противник от първия полусезон, имаме усъвършенстване и сме друг тим, развили сме се. Но през днешния ден, виждайки тяхната обстановка, имахме късмет за освен това. ”



  “Когато има съсезатели, които имат здравословни проблеми, постоянно се търсят решения – постанова се да заменяш играчи. Когато не става с един, пробваш с различен и по този начин. Живеем в такива времена, в които повече се боим от корона вируса, в сравнение с други решения. Ако на следващия ден се разболееш, след пет дни целият тим ще е болен. Просто не знаеш какво да очакваш от утрешния ден. Що се отнася до това да оказваме помощ на по-младите играчи: обикновено е, когато един умел играч е на игрището, да окажеш помощ на младия, а не да го смачкаш. Трябва да успееш, когато той е в тежка обстановка, да го накараш да почувства поддръжката ти – това е значимо. Радвам се, че когато нашите по-млади състезатели влезнат, съумяват да покажат какво могат. ”, уточни капитанът на  Нефтохимик 2010 Бургас  Ники Николов.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР