„Хората от ДАНС не са виновни, отнесоха се коректно и

...
„Хората от ДАНС не са виновни, отнесоха се коректно и
Коментари Харесай

Недялко Недялков на излизане от разпит: ДАНС са заложници в игра на Кирил Петков

„Хората от ДАНС не са отговорни, отнесоха се правилно и бяха обезпокоени. Те са заложници в някаква игра. Продължавам да считам, че самият факт, че съм тук, е скандал“, съобщи издателят на ПИК Недялко Недялков на излизане от разпита, на който беше привикан в организацията.

„Оказва се, че тече вътрешно следствие в ДАНС, че има риск за премиера Кирил Петков, че има евентуална заплаха за живота му. Попитаха ме дали знам, че НСО има съпричастност към тези закани. В общи линии разбрах, че се прави инспекция на НСО и честността на служителите“, изясни той.

„Твърдят, че това е следствие на ДАНС, която е на непосредствено послушание на Кирил Петков. Такова следствие може да се разпореди единствено от Кирил Петков. Разследването е какъв брой е надеждна защитата на премиера. Казаха ми, че ме викат като гражданско лице и ме попитаха дали може да се разчита на НСО. Дискретно бях притиснат да издам източника на видеото на Кирил Петков. Не мога да го издам, тъй като не знам кой го е направил този запис. Той може да бъде изработен от всеки, в това число и от НСО. Не знам за какво ДАНС не проверява премиера Петков, който приказва в това видео за Ф-16“, изрази учудването си Недялков.

Той сподели сигнал, който е изпратил до прокуратурата на България и до КПКОНПИ за вероятен спор на ползи на Кирил Петков и Лена Бориславова.

„Утре следобяд шефът на ДАНС и шефът на НСО са привикани в Комисията за надзор на службите, където ще бъдат изслушани по друга тематика, която ПИК създаде – за госпожа Десислава Радева и религиозният й туризъм. На чуването ще бъде подложен и въпросът за пътуването на Лена Бориславова и Кирил Петков“, разгласи издателят на ПИК.

По думите му ръководителят на комисията Десислава Атанасова е поискала информация за пътуванията на държавния „Еърбъс“, както и за приходите на Лена Бориславова./Tribune
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР