„Хляб в джоба“ на Матей Вишниек е новата постановка, която

...
„Хляб в джоба“ на Матей Вишниек е новата постановка, която
Коментари Харесай

Атанас Атанасов, Веселин Петров и студенти представят „Хляб в джоба“ на Матей Вишниек

„Хляб в джоба“ на Матей Вишниек е новата режисура, която ще бъде показана на първо време на сливенска сцена, оповестиха от Драматичен спектакъл „Стефан Киров“.
 7  6  3  1-1
Професорът от НАТФИЗ Атанас Атанасов води в Града под Сините камъни свои ученици. Веселин Петров е помощник в класа му по актьорско майстроство, притежател на „Аскеер“ за изгряваща звезда, специализант по постановка при проф.Пламен Марков. „Хляб в джоба“ е режисьорският му дебют, в света на Вишниек, където „с единия крайник си в действителността, а с другия – в сюрреалното“. На сцената ще се показват актьорите, четвъртокурсници в академията, Кирил Недков, Боян Петров и Йордан Върбанов. Сценограф на представлението е Михаела Добрева, музиката е на Йордан Върбанов.

Пиесата споделя за двама мъже, които стоят, надвесени над зарязан бунар. В кладенеца е паднало куче. Мъжете разискват аргументите за това, само че дали ще стигнат до спасението на един живот, е загадката, описаха още от театъра в Сливен. „Всеки си носи хляба в джоба. Въпросът е дали е единствено за него, или би го дал на някой друг“, по този начин режисьорът разяснява метафората в заглавието на пиесата.

Матей Вишниек, съгласно познавачите, е непосредствен по стилистика до Йожен Йонеско и Самюъл Бекет. Досега у нас е представяна само пиесата му „Работа за остарял смешник, на сцената на Народния спектакъл от Ивайло Христов. Новата режисура в Сливен може да бъде забелязана на 27 и 28 януари, в камерната зала на театъра.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР