„Едно неизвестно падна – вотът мина, но задачата остава с

...
„Едно неизвестно падна – вотът мина, но задачата остава с
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Търсенето на подкрепа от няколко депутати е приказка за наивници или опасна политическа заблуда

„Едно незнайно падна – вотът мина, само че задачата остава с доста незнайни.“
Това сподели пред БНР социологът Боряна Димитрова, шеф на “Алфа Рисърч ”.

„Не си представяхме, че толкоз елементарно и толкоз бързо ще се постави завършек на това ръководство. Икономическата обърканост, инфлацията, напрегнатата геополитическа конюнктура правеха по този начин, че никой не е изключително припрян да вземе властта.“

Заради безпътицата в това Народно заседание ще се стигне до предварителни избори, счита социоложката.

Търсенето на поддръжка от няколко депутати Димитрова дефинира или като „приказка за наивници“, или като „опасна политическа заблуда“.

Нуждаем се от доста смислена актуализация на бюджета, посочи Боряна Димитрова в предаването „Преди всички“. Според нея в разглеждането на актуализацията ще се видят „пътечки, сигнали накъде можем да мислим за бъдещи обединения или съвпадения в съществени стопански принципи“.

При който и да отиде третият мандат, няма да се сформира държавно управление в границите на този парламент, уточни още Димитрова.

На сцената още веднъж излиза президентът Радев, сподели Боряна Димитрова.

„В обстановка на рецесии тежестта на президента придобива едно измерение, което надалеч надвишава конституционната роля – дейна страна, която може да се окаже много деструктивна за политическия живот. На два пъти го виждаме.“

Много е значимо идващият парламент да е научил уроците за съдружните провали на сегашния и да се търси по-широко единодушие, безапелационна е Боряна Димитрова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР