„Добре аргументирано искане на „Демократична България“ (ДБ) е бюджетният дефицит

...
„Добре аргументирано искане на „Демократична България“ (ДБ) е бюджетният дефицит
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Критично важно е да не се увеличава бюджетният дефицит

„Добре аргументирано искане на „Демократична България“ (ДБ) е бюджетният недостиг да не се усилва като % нито тази, нито идната година . Така няма да се усили инфлацията, а темпът на взимане на нови заеми се лимитира. Да не се усилва бюджетният недостиг е сериозно значимо. Това е основен въпрос, с цел да запазим бюджетната непоклатимост „.

Това сподели пред БНР депутатът от Демократична България Мартин Димитров.

Той уточни, че в претекстовете за актуализацията на бюджета има основна мярка в помощ на дребните компании :

„Повишаване на прага за регистрация по Данък добавена стойност от 50 000 на 100 000 лв.. То би трябвало да влезе в действие от 1 януари 2023 година. 20 години не е правено. Така ще се увеличи конкурентоспособността на малките“.

В предаването „12+3“ Димитров той уточни още ограничения:

Намаляване на законната рента по забавени заплащания . Тя ще бъде понижена от 10% плюс главния лихвен % на 8% плюс ОЛП. Ние настояваме за още по-голямо понижение за физическите лица. Категорично поддържаме диференцираното Данък добавена стойност от 9% за газа и парното. За нулевото Данък добавена стойност за хляба имаме подозрения . Увеличаването на минималната работна заплата би трябвало да бъде на стъпки и да дава отговор на повишението на продуктивността на труда. Необлагаемият най-малко е хубава мярка , само че не желаеме да усилваме повече недостига, по тази причина не можем да си позволим тази мярка. Заради нарастването на пенсиите не можем да създадем и двете ограничения по едно и също време. Увеличението на пенсиите не коства спомагателен недостиг като % от Брутният вътрешен продукт „.

Депутатът заяви, че от Демократична България работят по две основни промени, които ще бъдат оповестени до седмица .

Интервюто с Мартин Димитров можете да чуете в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР