„Булгаргаз“ ЕАД уведоми официално клиентите си, че окончателно предложената цена,

...
„Булгаргаз“ ЕАД уведоми официално клиентите си, че окончателно предложената цена,
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ официално потвърди с 32% по-висока цена на газа за юли

„Булгаргаз“ ЕАД уведоми публично клиентите си, че дефинитивно препоръчаната цена, по която публичният снабдител ще продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила за месец юли 2022 година, е в размер на 186,47 лв. за мегаватчас (MWh), или 95,34 евро за MWh, изчислена по фиксинга на Българска народна банка (без данък и ДДС).

Това оповестява държавната газова компания на своя уебсайт, потвърждавайки по този метод вчерашната информация, която даде изпълнителният шеф на газовата компания Людмил Йоцов пред парламентарната комисия, проверяваща дейностите на „Булгаргаз“ след прекъсването на доставките от Русия.

Така цента на синьото гориво през юли ще бъде с близо 32% по-висока от тази през предходния месец, когато цената беше 141,36 лв. за мегаватчас, без такси и данъци.

Междувременно фючърсите на нидерландския газов хъб не престават да нарастват и в края на търговията в четвъртък, нараствайки в границите на деня с над 8% към 185 евро за мегаватчас, като даже доближиха за малко до нов 4-месечен връх към 187,26 евро за MWh – най-високо равнище от 9 март насам. Така единствено в рамите на към 4 седмици (от 14 юни насам) цената на газа в Европа се увеличи с над 100%.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР