„Берое“ срази „Левски“ с 2:1 в мач от 20-ия кръг

...
„Берое“ срази „Левски“ с 2:1 в мач от 20-ия кръг
Коментари Харесай

Коледата невъзможна за „Левски“, „сините“ пак трагични далеч от „Герена“

„Берое“ съкруши „Левски“ с 2:1 в мач от 20-ия кръг на Първа лига. Мартин Камбуров и Александър Василев бяха точни за домакините, а Габриел Обертан се разписа за гостите. За „сините“ това бе пета загуба през акцията, което в допълнение понижи възможностите им за битката за купата. Освен това тимът на Славиша Стоянович затвърди усещането, че има проблеми с гостуванията. Последната аудиенция, която 26-кратните първенци взеха бе против ЦСКА в края на септември. А последният мач, взет надалеч от София, е против „Етър“ (2:1) от 25-ти август.

В Стара Загора гостите изиграха и следващото си едва първо полувреме. От това се възползва Мартин Камбуров, който в 39-ата минута откри резултата след съвършена офанзива на „зелените“. Негов 16-ти против „Левски“ в кариерата му. След почивката Стоянович хвърли в игра втори нападател в лицето на Серджиу Буш, само че кой знае каква смяна в играта на гостите нямаше. В 77-ата минута Обертан въпреки всичко върна интригата с първото си попадение за сезона, откакто далечният му изстрел хвана в крачка Душан Перниш. Но равенството в резултата се резервира едвам 120 секунди. Сериозно пропукване в защитата на „сините“ докара до заплаха пред Мартин Полачек, а ударът на Василев мина сред краката на словашкия пазач. До края гостите пробваха да стигнат до точката, само че пропуски направиха Хали Тиам и Давид Яблонски.

Така „Берое“ стопи разликата с „Левски“ на 5 точки преди зимната пауза. За „сините“ пък остават доста въпросителни, откакто от положителната игра в първите мачове при Стоянович няма и помен…

Снимка: ПФК „Берое“
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР