“Г-жо Иванчева, Вие спряхте “Младост”, но не и строежите в

...
“Г-жо Иванчева, Вие спряхте “Младост”, но не и строежите в
Коментари Харесай

Вижте кървавото писмо, с което напусна зам.-кметът на “Младост” Никола Вапцаров

“Г-жо Иванчева, Вие спряхте “Младост”, само че не и градежите в “Младост”. Общината не работи и чиновниците, които работят в нея, работят в боязън. Страх, че когато Ви дават кореспонденция, вие не можете да осмислите написаното в нея…”

Това написа в претекстовете към оставката си някогашният зам.-кмет на столичния регион “Младост” Никола Вапцаров, който предходната година. Писмото му е адресирано до кметицата Десислава Иванчева.

Вчера при акция на комисията “Антикорупция” в центъра на София. Бившият зам.-кмет описа пред „ Труд “, че не е изумен от ареста на кметицата с обвиняване за рушвет. „ Не съм изумен от това, което се случи и имайки пред тип това, че аз още предходната година изнесох информацията, че тя изнудва и притиска чиновници на общината, и вложители в региона “, сподели Вапцаров.

С напуснакенто му подкрепилата Иванчева на изборите за кмет партия „ Нормална страна “ остана без представител в общината. Още тогава, пред “Труд ”, Вапцаров показа, че процесът на работа в общината не върви добре с помощта на кметицата. Разказа по какъв начин тя не е спазила предизборните си обещания и не разследвала противозаконни градежи. Иванчева бавела документите на жителите, а те идвали в общината да търсят правата си с юрист. Вапцаров сподели още, че кметицата издава заповеди, които опонират на наредбите. Според него тя няма разговор със Столична община, вложителите, и със личните й чиновници, които плаши с уволняване. Кметицата излъгала, че има висше обучение даже партията, която я подкрепяла.

“С една причудлива композиция от чиста проба непросветеност и жадност да си осигурите втори мандат, Вие погазихте и идеята на Зелен Младост. Вие забравихте за какво бяхте определена и с каква задача бяхте номинирана от избирателите”, писа Вапцаров. “Трябва да признаете пред себе си, че ви нямате интелектуалните и лидерски качества да ръководите такова ведомство”, добави той при напускането си.

Днес той изясни пред “Труд”, че администрацията на Иванчева е оказвала напън при санирането на блокове в региона. Подадена е била тъжба до прокуратурата от човек от комисията за саниране в общината. Обвинението е против зам.-кмета Биляна Петрова, че тя е оказвала напън, с цел да се избере съответна компания при работата по 304 блок.

Имало е също и проблем с доставката на храни за детските заведения в региона. „ Трябваше да се провежда търг за изхранване на детските градини и учебните заведения за 2017 година, само че те не съумяха да го проведат в точния момент. Не съумяха да пуснат тръжната документи. Така провалиха цялата социална поръчка. По този метод се наложи доставките да извършва предходната компания, която беше определена посредством корупционна скица, което беше потвърдено от АДФИ. Те сформираха актове по случая на предходната кметица. Същата неточна компания през 2017 година доставяше храни с помощта на Иванчева “, изясни Вапцаров.

Според някогашния зам.-кмет, Иванчева поставала и условия на вложителите, с цел да им сформира координиране на плана. За да си получат документа те трябвало, по думите му, да извършат избрани дейности за общината. На процедура обектите на вложители са били възпрепятствани, в случай че те не вложат пари в посочен от Иванчева ремонт на детска градина да вземем за пример. Кметицата посочвала и кои компании да извършват тези поправки, твърди Вапцаров.

„ Въпросния Петко Дюлгеров, който е задържан през вчерашния ден дружно с Иванчева в общината не се употребява с добра известност. Знае се, че той е взел участие и преди в такива схеми и неслучайно преди години ГЕРБ смъкна доверието си от него “, сподели още Вапцаров. Той е на мнение, че порочните практики, в които Дюлгеров е взел участие, са траяли при кмета Иванчева.
 593c5404-5be6-40d0-830f-3126dc2e1155
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР