“Едно от предимствата на 65-годишната възраст е, че отговарям на

...
“Едно от предимствата на 65-годишната възраст е, че отговарям на
Коментари Харесай

Бил Гейтс се ваксинира, чувства се страхотно


“Едно от преимуществата на 65-годишната възраст е, че давам отговор на изискванията за имунизиране против COVID-19”, съобщи Бил Гейтс в обществената мрежа Twitter
(снимка: Bill Gates / Twitter)

Бил Гейтс, един от основателите на Microsoft, акционер в компанията и публичен активист, заяви с обява в Twitter, че се е ваксинирал против COVID-19 и се усеща чудесно.

В края на предходната година Гейтс прикани американците да носят маски, до момента в който чакат имунизациите, и да продължат. Той съобщи също по този начин, че всички ваксини в развой на разработка ще работят добре.
още по тематиката
65-годишният Бил Гейтс е измежду най-активните бранители на научната предварителна защита против епидемиите. Семейната фондация „ Бил и Мелинда Гейтс ” отпусна стотици милиони долари за ускорение на създаването и разпространяването на нови принадлежности за, тестване на медикаменти и ваксини.

„ Едно от преимуществата на 65-годишната възраст е, че давам отговор на изискванията за ваксина против COVID-19. Получих първата си доза тази седмица и се усещам ужасно. Благодаря на всички учени, участници в тестванията, регулатори и здравни служащи от първа линия, които ни доведоха дотук ”, написа.

Програмата за ранна имунизация в Съединени американски щати е ориентирана първо към медицинския личен състав и групите от хора, които живеят в условия на дълготрайни грижи, в това число в старческите домове. На второ място се имунизират хората на възраст над 75 години, а след тях идва ред на хората над 65 години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР