“Аз вас ще ви оправя”. С тези думи се е

...
“Аз вас ще ви оправя”. С тези думи се е
Коментари Харесай

Кирил Петков заплашил ДПС: Аз вас ще ви оправя

“Аз вас ще ви оправя”. С тези думи се е обърнал министър председателят Кирил Петков към зам.-шефа на Движение за права и свободи Станислав Анастасов преди две седмици по време на петъчния парламентарен надзор. За случката описа самият Анастасов пред публицисти в Народното събрание.

“На последния парламентарен надзор, който беше по-предишния петък, блиц към премиера и вицепремиерите, откакто завърши нашият въпрос, с сътрудниците изчакахме 1 минута и когато стартира идващият, тръгнахме да излизаме от залата. Минавайки около така наречен кошара, където са представителите на Министерския съвет, Кирил Петков се опита да ме привика. Аз застанах на отдалеченост от 1,5-2 м., с цел да може въпреки всичко да се чуваме, не държа някой да ми приказва на ушенце. След това той ми сподели: “Аз ще ви оправя”. В първия миг не повярвах на ушите си. Казах: “Моля?” и той повтори: “Аз вас ще ви оправя”, описа пред публицисти Анастасов.

“Каза името на Джеймс О`Брайън (б.а. – координатор по глобите на Държавния департамент в САЩ) и “до три седмици очаквайте новини”. Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори, само че той се облегна обратно и сподели: “До три седмици очаквайте вести, ще видите”. До мен имаше и сътрудници от придвижването, те също го чуха”, добави Анастасов.

По време на въпросния парламентарен надзор Анастасов попита Петков за какво свързва името на Движение за права и свободи и това на депутата Делян Пеевски със градежа на “Турски” и “Южен поток” у нас.  Сега тъкмо затова придвижването ще внесе искане в Народното събрание да се сътвори анкетна комисия, която да проверява изказванията на премиера, разгласи пък водачът на партията Мустафа Карадайъ. Освен това партията е писала и до Джеймс О`Брайън, с цел да му опише за случката в Народното събрание.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР