“Аз съм скептик спрямо еврото. И съм от хората, които

...
“Аз съм скептик спрямо еврото. И съм от хората, които
Коментари Харесай

Въвеждането на еврото ще има редица отражения върху живота на хората в държавата, разкрива Любомир Дацов

“Аз съм песимист по отношение на еврото. И съм от хората, които считат, че в момента може би вършим неточност. Че оставяме една добра работеща система като валутния ръб за еврото, което прието има тежки структутрни проблеми – ще дам образец с Гърция”. Това съобщи за Народоосвободителна въстаническа армия икономистът Стоян Панчев от ЕКИП – Експертен клуб за стопанска система и политика, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

До една година страната ни ще влезе в чакалнята на Еврозоната, с което стартира процесът по промяна на валутата.

“България към този момент го е изживявала това нещо. Били сме на този стадий да преговаряме с финансовия комитет към Съвета на финансовите министри. Това е като да кажеш „ хоп! ” преди да си скочил. Има към момента няколко страни, които са срещу влизането на България”,коментира финансистът Любомир Дацов.

“Надявам се договарянията да бъдат доведени до сполучлив край, тъй като това е главно политическо събитие. И аз не виждам  различен политически триумф в страната, който да се е случил в страната от 2007-а година насам. Въвеждането на еврото ще има редица отблясъци върху живота на хората в държавата”, допълни той.

“Самото евро има още са извървява път, с цел да се трансформира във функционираща система. Ще сменим една система, която знаем, че работи, с нещо, което и сега е проблематично”,смята Панчев.

“Не би трябвало да се притеснявате, че ще станете по-бедни, тъй като няма на никое място такова нещо да се е случило”, коментира Дацов на собствен ред.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР