82-годишната Севера Белоти и Луиджи Карара на 86 години от

...
82-годишната Севера Белоти и Луиджи Карара на 86 години от
Коментари Харесай

В Италия: Родителите умират в един ден, на сина е забранено да се сбогува

82-годишната Севера Белоти и Луиджи Карара на 86 години от град Бергамо починаха от ковид в един и същи ден, в границите на два часа. Двамата съпрузи са женени от 62 година и са родом от Албино, до Бергамо, където е едно от главните огнища на епидемията в Италия, предаде „ 24 часа “.

„ Те умряха сами с този вирус и аз не можах даже да се сбогувам с тях ”, описа синът им Лука пред в. “Кориере каузи сера ”.

„ Вярно е, че бяха възрастни, само че им нямаше нищо. Баща ми на неговата възраст не знаеше какво е лекар. Истината е, че това не е един прост грип – влезеш ли в болница, излизаш жив или мъртъв ”, споделя Лука.

Според него еволюцията на болестта на родителите му била сходна на тази като при стотиците други умряли италианци.

„ Изкараха осем дни с по 39 градуса температура. През уикенда и двамата се утежниха и първо баща, а след това и мама, бяха признати в болничното заведение на Бергамо. В болничното заведение е смут – към този момент не знаят къде да поставят пациентите. Но въпреки това, какво могат да създадат? ”, споделя синът на умрелите.

Най-голямата болежка за Лука е, че той не могъл да се сбогува с тях.

„ Най-близките ти остават сами, а ти не можеш даже да се сбогуваш, да ги прегърнеш, да ги утешиш. Баща ми нямаше никакво заболяване. Повече не можах да ги видя. Труповете им бяха откарани на гробището и знам, че ще ги кремират след дни, тъй като има прекалено много трупове ”, споделя Лука.

Инфо:днес.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР