82-годишната д-р Йорданка Йорданова продължава да е всеки ден на

...
82-годишната д-р Йорданка Йорданова продължава да е всеки ден на
Коментари Харесай

Д-р Йорданова на 82 години лекува 5 села

82-годишната доктор Йорданка Йорданова продължава да е всеки ден на работа в кабинета си в помощ на пациентите. Тя е единственият персонален доктор в родното си село Драгоево. С повече от 50-годишен стаж, тя споделя, че да работи не е просто предопределение, а метод на живот. " Работим заран и следобяд, с цел да може да обслужваме пациентите от региона, тъй като към този момент са събрани пет села “, описа тя пред Би Ти Ви, представена от " Флагман ".

А удовлетворени и признателни не са един и двама. Сред случите, които доктор Йорданова постоянно ще помни, е моментът, в който дружно с здравна сестра Жекова избавили живота на малко бебе, което имало гърчове.

„ През тези 50 години аз доста лекари смених тук, идват за по една година, за по две години и си отиват, само че доктор Йорданова дали беше шеф на Народно здраве, дали беше някъде, тя постоянно е обслужвала хората “, описа здравна сестра Димитричка Жекова, която е на 75 години.

Над 1000 са общо пациентите, за които се грижи доктор Йорданова. Тя поучава младите лекари да не се опасяват да работят на село и споделя, че към този момент не мисли да приключва практиката си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР