82 години навършва днес Васил Михайлов - един от най-обичаните

...
82 години навършва днес Васил Михайлов - един от най-обичаните
Коментари Харесай

Днес обичаният от всички българи Васил Михайлов празнува рожден ден!

 82 години навършва през днешния ден Васил Михайлов - един от най-обичаните и най-уважаваните артисти на България. Напоследък той отново влиза в домовете ни всяка събота вечер - в облика на капитан Петко челник. Това е ролята, която га направи популярен. Но Михайлов е и артистът, пресъздал най-вече функции на известни български духовни и политически първенци. Той продължава да се раздава на сцената на Военния спектакъл и ще продължи да го прави, откакто карантината падне.

За празника артистът беше поздравен от доста почитатели, фенове и другари, а президентът Румен Радев също съобщи своите благопожелания.

" Забележителното Ви наличие в българския културен живот в продължение на десетилетия оказва значимо влияние върху естетическите настройки, моралните критерии, патриотичното национално съзнание. Обществото ни черпи морална мощ и мъдрост от своите духовни стожери, измежду които Вашето име свети с ярката си креативна и персонална сила ", показва президентът в приветствения си адрес до Васил Михайлов.

Президентът акцентира, че ролите на Васил Михайлов, построени с артистичен гений и разтърсваща сила, са впечатляващи художествени мостри и извор на непреходни послания.

Държавният глава пожелава на Васил Михайлов здраве и задоволство от неговата задача за изкуство и съществуване, богати на смисъл и полезности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР