82-ата междупарламентарна среща – Трансатлантически диалог на законодателите – между

...
82-ата междупарламентарна среща – Трансатлантически диалог на законодателите – между
Коментари Харесай

Среща между ЕП и Конгреса на САЩ в София

82-ата междупарламентарна среща – Трансатлантически разговор на законодателите – сред Европейски Съюз и Съединени американски щати ще се състои в петък и събота, 29 и 30 юни 2018 година, в София, България. Основните тематики, които ще бъдат разисквани, са съдействието със Западните Балкани, киберсигурността и търговията.

Домакин на събитието ще бъде Народното събрание на Република България, като участниците ще се срещнат с ръководителя му Цвета Караянчева, ръководителя на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов, ръководителя на Комисията по външни работи Джема Грозданова и ръководителя на Комисията по защита военачалник Константин Попов.

Членовете на Екологичен потенциал и на Конгреса на Съединени американски щати ще бъдат приветствани от представители на българското държавно управление, в това число министъра на външните работи Екатерина Захариева, министъра на вътрешните работи Валентин Радев и заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов. Мария Габриел, европейски комисар по въпросите на цифровата стопанска система и общество, ще показа самодейностите на Европейски Съюз по въпросите на трансатлантическата киберсигурност.

Предвидени са четири работни съвещания сред Европейския парламент и Конгреса на Съединени американски щати. Темите, които ще бъдат разисквани, са:

‒политическата конюнктура в Европейски Съюз и САЩ;

‒сътрудничеството в региона на външната политика с акцент върху Западните Балкани;
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР