82 000 лева е похарчила до момента Община Пловдив за

...
82 000 лева е похарчила до момента Община Пловдив за
Коментари Харесай

Община похарчи 82 000 лв. за агресивни питбули

82 000 лв. е похарчила досега Община Пловдив за питбулите, които бяха избавени от арената за кучешки боеве в регион „ Северен” в края на 2016 година

Това заяви пред публицисти Георги Божев, шеф на приюта за бездомни кучета в Пловдив, представен от „ Фокус”.

„ Това е близо една четвърт от бюджета на целия подслон. Докато не завърши делото, няма по какъв начин да се знае какво ще е решението за тях”, сподели още Божев.

48-годишния някогашен служител на реда Иван Иванов и 23-годишния му наследник Константин са упрекнати за това, че са отглеждали и обучавали за боеве 50 питбула, като животните били на друга възраст и с друг пол. За развъждането на кучетата били употребявани и характерни подготвителни схеми. Освен това били третирани с лекарства и препарати за увеличение на мускулната маса и мощ, като да вземем за пример „ метан “, „ тестостерон “ и „ декадурабулин “.

От 1000 до 2000 лв. са залагали пловдивчани за боевете с питбули, които са се провеждали в хале на ул. "Георги Бенев ".

По думите на Георги Божев положението на животните сега е положително. И защото това са живи материални доказателства, сега, в който се промени здравословното им положение, питбулите се водят на проучване и се поставят грижи за тях.

„ До момента са изхарчени много средства за тях”, призна шефът. С решение на Общинския съвет в Пловдив за едно животно се харчат по 6 лв. дневно. От началото на годината до момента за питбулите са дадени 82 000 лв..

„ Ние сме предявили искания пред съда за тази сума и като минат делата ще се надяваме да се върне”, добави Георги Божев.

В момента питбулите се гледат по няколко в кафези, защото по този начин се усещат по-спокойни. Въпреки това има демонстрация на експанзия посред им, както и към другите животни.

Експертът по делото доцент Красимира Узунова от Тракийския университет в Стара Загора бе безапелационна, че питбулите са били особено обучавани за боеве между тях. По тази причина били доста нападателни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР