816 досъдебни производства срещу организирани престъпни групи и лица за

...
816 досъдебни производства срещу организирани престъпни групи и лица за
Коментари Харесай

Само за месец: Над 1000 съдебни производства за нелегална миграция и дрога

816 досъдебни производства против проведени незаконни групи и лица за закононарушения, свързани с произвеждане, държане и разпространяване на наркотични субстанции, и 216 досъдебни производства за противозаконен трафик на хора и незаконна миграция са формирани в интервала 1-31 октомври 2023 година Това демонстрира следващият ежемесечен разбор на данните за работата на Специализираното междуведомствено звено сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за подкрепяне на следствието на този жанр закононарушения, оповестиха от полицията.

През октомври т.г. вследствие на взаимната работа на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са извършени 515 профилирани полицейски интервенции за противопоставяне на противозаконната миграция и 560 профилирани полицейски интервенции за противопоставяне на закононарушенията, свързани с опиати. Задържани са 1103 лица - нелегално пребиваващи жители на трети страни, от които най-вече в София и Стара Загора.

Сред присъщите случаи е профилирана полицейска интервенция от 03 октомври на територията на София, извършена със съдействието на Европол, при която е обезвредена проведена незаконна група за превеждане през границата на чужденци и подкрепяне да обитават или преминат през страната. Иззети са над 10 000 евро, документи, съотносими към незаконната активност, в това число контракти за наем и за покупко-продажба на коли.

Във връзка с закононарушенията по отношение на производството, преправянето, придобиването, държането и разпространяването на опиати са арестувани 904 лица и са разкрити 10 лаборатории/площи за произвеждане и развъждане на наркотични субстанции.

За интервала 1-31 октомври 2023 година има 298 влезнали в действие правосъдни акта за закононарушения, свързани с наркотични субстанции, и 246 правосъдни акта за нелегално превеждане през границата на обособени лица или групи от хора и незаконно подкрепяне на непознати жители да обитават или минават в/през страната.

Специализираното междуведомствено звено бе основано със взаимна заповед сред Прокуратурата на Република България и Министерството на вътрешните работи през август тази година за подкрепяне следствието за съответните типове закононарушения. Една от главните му действия е мониторинг на формираните и водени досъдебни производства.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР