81% от гласовете в ромските секции печели ГЕРБНа тези местни

...
81% от гласовете в ромските секции печели ГЕРБНа тези местни
Коментари Харесай

Георги Свиленски: На пъвия тур на изборите БСП повишава резултата си с над 150 000 гласа

81% от гласовете в ромските секции печели ГЕРБ
" На тези локални избори ГЕРБ има 100 хиляди гласа за общински съветници по-малко от предходните. 100 000 българи са се отрекли от господин Борисов и неговата политика за четирите години ръководство в локалната власт. В същото време претендентите на Българска социалистическа партия за кметове имат 100 000 гласа повече, претендентите за общински съветници покачват гласовете си с към 50 хиляди Политиката на Българска социалистическа партия и нашите оферти са припознати от 150 хиляди души повече спрямо 2015 година " Това съобщи на конференция в централата на Българска социалистическа партия Георги Свиленски, заместник-председател на ПГ " Българска социалистическа партия за България " и член на Националния избирателен щаб на " Българска социалистическа партия за България ".

Той разяснява, че от утринното присъединяване на премиера Борисов в една телевизия излиза наяве, че за него изборите са завършили, че за втори тур няма отношение и евентуално не поддържа претендентите, които не престават на втори тур.

" Направили сме представителна извадка в 100 ромски секции в цялата страна, където ясно се вижда, че 81 % от гласовете в тях печели Политическа партия ГЕРБ, а 19 %- са за всички останали участинци в изборите ", акцентира Свиленски. Той съобщи, че в случай че Борисов споделя, че братя Галеви са помогнали на Мая Манолова като са купували гласове за Йорданка Фандъкова, с цел да може Мая Манолова да каже, че Фандъкова е кмет с ромски гласове, Свиленски попита - кой купува тогава гласове в други елементи на страната като Силистра, Пазарджик и Септември. По неговите думи различен феномен на тези избори са недействителните бюлетини: " От 3 милиона жители, които гласоподаваха, в изборните кутии бяха открити 600 хиляди невалидни бюлетини. Красноречив образец е Симеоновград - бяха открити 1200 чисто бели бюлетини, без отбелязване ". Според него решението на този въпрос е машинното гласоподаване. Само машинното гласоподаване е инструментът за почтени избори.

" Следващата седмица още веднъж ще го предложим в бюджета за идната година ", безапелационен бе социалистът. Свиленски зададе въпрос- министър председателят Борисов дали е провел диалози с водещи предприемачи, върху които да оказва напън за поддръжка на претенденти на ГЕРБ. " Ако не е провел подобен диалог, то на какво се дължи поддръжката на Христо Ковачки в Перник за Вяра Церовска? ", посочи Свиленски. Относно дейностите на Министерство на вътрешните работи, прави усещане, че преди втория тур са привиквани отпаднали претенденти от конкуренцията, които поддържат други претенденти, разнообразни от ГЕРБ и върху тях е оказван напън. " Решението на всички тези въпроси не е в институциите, решението е във всички нас

Решението е в всеобщо излизане и гласоподаване. Призивът ни е към всички български жители - излезте и гласувайте, гласувайте за смяната ", приключи Георги Свиленски.

Калоян Паргов: Столичани желаеме кмет, който може да ръководи и е потвърдил човечността и грижата за хората - това е Мая Манолова

" София не прави изключение от метода, по който се организираха изборите в цялата страна, имайки поради гласуването в ромските квартали в града. Съотношението на гласовете сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ в ромските секции е фрапиращо. В Слатина над 2000 за ГЕРБ и към 240 за Българска социалистическа партия, Красна поляна - 2400 против 280, Люлин 700 на 200 гласа ", сподели ръководителят на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов. Той разяснява, че в случай че се върнем обратно към други избори, ще забележим по-нормално разпределен избор, когато липсва напън върху гласоподавателите. Паргов сподели още, че прави усещане, че невалидните бюлетини са

превърнати във значим инструмент за манипулиране на избори. " Отговорно настоявам, че те са толкоз доста не поради неначетеност на българския гласоподавател, а поради целеустремен акт за спомагателна операция и деформиране на вота ", добави ръководителят на столичните социалисти. Паргов добави, че в София 5% от гласовете за Българска социалистическа партия или 23 000 бюлетини са невалидни. Той съобщи, че в случай че нямаше толкоз доста невалидни бюлетини, конфигурацията в Столичния общински съвет и в столичните региони щеше да е резлична. Паргов бе безапелационен, че в случай че машинното гласоподаване към този момент беше реалност, огромна част от операциите нямаше да бъдат вероятни.

" В неделя ни следва значим избор сред статуквото и смяната за една друга вероятност освен за София, само че и за доста други общини ", сподели още Калоян Паргов по отношение на идния втори тур на изборите. Той разяснява, че тук не става въпрос единствено за борба сред ляво и дясно, а сред естественото и положителното, от което софиянци имат потребност и подправеното, зад което стоят манипулатори. " Считам, че носителят на смяната в София са Мая Манолова и всички наши претенденти за кметове на столичните региони ", добави Паргов. Той съобщи, че претендентите на Българска социалистическа партия подсигуряват по-добро ръководство, тъй като знаят и са потвърдили, че това значи да бъдеш виновен за своите дейности. " Столичани желаеме кмет, който може да ръководи и е потвърдил човечността си и готовността за грижа към хората. Затова приканвам всички мои съграждани да гласоподават за Мая Манолова и всички, достигнали до балотаж с ГЕРБ, претенденти за районни кметове. Така вие ще подкрепите смяната, която ще донесе на всички столичани и на София нова вероятност за развиване ", заключи Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР