81-годишен шуменец бил измамен от мъж, който се представил за

...
81-годишен шуменец бил измамен от мъж, който се представил за
Коментари Харесай

Схема: Мним полицай обира старци при домашни посещения

81-годишен шуменец бил излъган от мъж, който се показал за полицейски чиновник. В петък по обяд в дома на възрастния позвънил чужд, който се показал за служител на реда. Обяснил, че работят с възрастните хора, като концепцията била да ги предпазят от домови обири и набезите на крадци.

След като бил поканен в жилището мъжът попитал къде възрастните хора си държат парите и дали са задоволително добре предпазени. След като схванал, че са в избран долап, измамникът споделил на брачната половинка на възрастния мъж да си гледа домакинската работа, а те двамата да продължат работата си.

Малко по-късно мнимият служител на реда споделил на възрастния мъж, че би трябвало да се облече, с цел да отидат до районното ръководство да довършат работата си и да напишат документ. Използвал невниманието на домакина и откраднал сумата от 270 лв. от жилището му.

81-годишния шуменец слязъл пред входа и открил, че полицейски автомобил няма, а „ служителят на реда “ е липсващ. Подаден в сигнал в полицията. На място е осъществен оглед. Образувано е досъдебно произвеждане.

По сходна скица била излъгана и 83-годишна жена от Шумен. Около 15:45 часа в неделя в жилището й позвънила мъж, който се показал за служител на реда. Обяснил, че работят с възрастните хора и й споделил, че има информация, че е станала обект на кражба на пари. Жената му съобщила, че няма липсва и посочила сумата с която разполага- 450 лв..

Под претекст, че парите би трябвало да бъдат разказани, измамникът й споделил да слезе до полицейския автомобил. Той взел парите, с цел да стартира разказа в колата. След като излязла пред дома си дамата видяла, че няма полицейски автомобил и схванала, че е излъгана. Образувано е досъдебно произвеждане за машинация. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР