804 затворници ще учат през новата учебна година. Справка на Главна

...
804 затворници ще учат през новата учебна година.
Справка на Главна
Коментари Харесай

804 затворници сядат на чиновете през новата учебна година

804 пандизчии ще учат през новата образователна година.

Справка на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " демонстрира, че 15%, или 804 лишени от независимост от всички затвори, са записани за възпитаници през образователната 2023/2024 година.

Системата на пандизите разполага със седем междинни учебни заведения и седем филиала към тях, като образованието е от 1. до 12. клас.

65 са първокласниците в местата за отнемане от независимост през тази година. Най-много са учениците в Стара Загора, където е и най-голямото учебно заведение в системата на пандизите - там са записани за образование 183 пандизчии. Следва Софийският затвор със 182 възпитаници. В единствения затвор за дами в Сливен ученичките ще бъдат 43, а в Поправителния дом за малолетни младежи към пандиза във Враца -12.
 986 пандизчии стартират новата образователна година
986 пандизчии стартират новата образователна година

75 са първокласниците в местата за отнемане от независимост тази година

Учебните проекти и образователните стратегии, по които се образоват наказаните, подхождат на държавните просветителни условия за придобиване на степен на обучение. Всички имат еднакъв достъп до просветителни, обучителни и квалификационни действия, като присъединяване им е непринудено и се регистрира при установяване на степента на коригиране и превъзпитание.

Настанените малолетни лица подлежат на наложително образование. Завършената степен на обучение, добитата подготовка по специалност или част от специалност се удостоверяват с документ, одобрен от Министерството на образованието и науката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР