800 са вече заразените у нас. 140 проби се очакват

...
800 са вече заразените у нас. 140 проби се очакват
Коментари Харесай

Мутафчийски: Предстоят ни много напрегнати времена!


" 800 са към този момент инфектираните у нас. 140 проби се чакат във ВМА. В страната също лабораториите не са завършили работа ", добави той.    

" Предполагахме това още първоначално, че към Великден ще имаме скок в случаите, най-малко по този начин гласяха всички математически прогнози. За страдание всички упования се сбъднаха. Миналата седмица бе извънредно недисциплинирана от позиция на обществената изолираност и мисля, че към този момент берем плодовете ", сподели още проф. Мутафчийски.  

По мотив всеобщото тестване той съобщи, че в Германия се тестват към 300 хиляди седмично. За към 3 години ще бъдат тествани всички в страната. Масовото тестване е метод за обгръщане на по-големи групи, а не всеки един да бъде тестван. Обхващат се доста по-големи групи, в сравнение с до момента обхващаните.  

" Може да се окаже, че и 8000 са инфектираните. Не си вършим илюзията, че хващаме всички инфектирани. Математическите модели бяха двама на 11. В последно време хващаме двама на седем. Допустимият брой инфектирани, които не са обхванати от здравната система, са 6-7 хиляди ", уточни още той.  

" Намираме се в интервал, в който е по-важно да откриваме заболели и техните контактни и да бъдат лекувани и да се избегне разхождането на здрави вирусоносители. Ще попаднем на доста хора, най-малко 993-ма от 1000, които нямат нищо – нямат антитела, не са срещали заболяването и не са заболели ", добави ген. Мутафчийски.

Шефът на ВМА разкри и че постоянно се следи така наречен " фамилно заразяване “, където един човек от семейството предава заболяването и на останалите членове на фамилията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР