80 участници от 24 държави на четири континента ще си

...
80 участници от 24 държави на четири континента ще си
Коментари Харесай

БезГраници събира гости от четири континента



 Снимка

80 участници от 24 страни на четири континента ще си дадат среща в VІІІ-то издание на интернационалния арт конгрес „ БезГраници ” от 18 до 24 септември в културния център „ Двореца ” в Балчик. Събитието е продукция на Стопанска камара - Варна с партньорството на „ Двореца ” –  и арт мрежа " Скендерман ". В рамките на форума на 23 и 24 септември ще се организира Музикален етно/уърлд мюзик с вход свободен на откритата сцена на плажа пред дворцовия комплекс в Балчик.  При неприятно време концертите ще са  в „ Каменна зала “ на културния център „ Двореца ”, оповестиха уредниците. В програмата на „ БезГраници “ ще се cъстои за седми път и арт пленер, за присъединяване в който се чакат художници, скулптори и фотографи от България, Румъния, Белгия, Русия, Германия, Турция, Чили, Швейцария и Испания. От самото си основаване най-важното събитие на форума е конференцията за културна политика и арт мениджмънт. Тя ще се организира от 22 до 24 септември. Освен гостуващите актьори, се чакат шефове на влиятелни фестивали, специалисти по културна политика, арт менажери и публицисти от целия свят. Традиционно тематиките на конференцията се оферират и избират от участниците посредством електронен избор. Между тематиките, които ще се разискват, са: „ Сътрудничество и продан сред музикални фестивали “, „ Как можем по-ефективно да предложим нашата музикална група на промоутъри и уредници “ и „ Как музиката може да излекува разделянето и неразбирането сред хората от разнообразни култури и новаторски способи за реализиране на по-добри резултати “. Ще бъде направена и презентация за етно музикалната сцена на Русия: фестивали, издателски къщи, радио стратегии, групи, публицисти и награди.

Арт форумът „ БезГраници “ е създаден като бутиков фестивал, поддържащ високо професионално и художествено равнище. Форумът е притежател на европейската ценностна система и предизвиква взаимното опознаване на другите култури, мирното и приятелско взаимно битие и продан. Стремежът на уредниците е креативната среща да бъде и развъдник за развиването на арт промишлеността и културния туризъм в България.

Концерти на „ Открита сцена “ – „ Двореца “ – Балчик  Снимка

23 септември, Начало 19:00 ч.

Етно Фри Дуо – (Сибир-Русия)
Дуо Сандал – (Сибир-Русия)
Миелочин – (Навара-Испания)
Химерланд – (Международна)

24 септември, Начало 19:00 ч.

Латиф Болат – (Турция/САЩ)
Мамаду Диабате трио – (Буркина Фасо)
Плантек – (Бретан-Франция)

Изложба-пленер „ БезГраници “

25 септември. „ Каменна зала “ – „ Двореца “ – Балчик.

Начало 17:30 ч.
Участници:
Роси Оелкерс (Чили, Швейцария), Марлийн Девулф (Белгия), Марина Варенцова-Русева (Русия), Иняки Вилануева Ортега (Навара-Испания), Сандра Беркер (Турция/Испания), Николай Русев (България), Кристина Янева (България), Луиза Кала (Румъния), Божидар Тонев (България), Симон Волф (Германия), Румяна Тенева (Навара-Испания/България), Ясен Казанджиев (Навара-Испания/България) и Матияс Шуман (Германия).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР