80 са вече случаите на заразени с хепатит А на

...
80 са вече случаите на заразени с хепатит А на
Коментари Харесай

80 са вече случаите на заразени с хепатит А на територията на община Раковски

80 са към този момент случаите на инфектирани с хепатит А на територията на община Раковски, заяви кметът Павел Гуджеров. 60 от тях са регистрирани в учебните заведения и детските градини, като най-вече са болните деца в кв. Генерал Николаево и село Чалъкови.

Кметът на Раковски акцентира, че са наложителни спомагателни ограничения за справяне със болестта и посочи какво е подхванала досега общинската администрация, следвайки предписанията на здравната ревизия.
Осигурили сме задоволителен брой контейнери за боклук, обезпечили сме стерилизация на съдовете за събиране на боклуци. Освен всичко друго сме пръскали в ромската махала на квартал " Генерал Николаево " с препарати на хлорна основа по улиците. Стараем се да се почистват нерегламентираните сметища, които изникват. Публикували сме материал на уеб страницата за превантивни ограничения за недопускане на болест с хепатит А, само че тези ограничения не дават резултат. Явно се изисква освен това ".
В момента в Раковски се организира среща с присъединяване на представители на Регионалната здравна ревизия и на Инспектората по обучение в Пловдив. От РЗИ подчертаха, че всички болни са приети в болница, контактните са обхванати от персоналните лекари с двукратни проучвания в границите на инкубационния интервал. Издадени са наставления за засилен надзор в учебните заведения и детските градини. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР