80 са одобрените кандидати, подали документи за преминаване към алтернативно

...
80 са одобрените кандидати, подали документи за преминаване към алтернативно
Коментари Харесай

80 са одобрените кандидати за алтернативно отопление по Програма Life

80 са утвърдените претенденти, подали документи за прекосяване към различно отопление на семействата в интервала 2 май-31 юли тази година.

В двумесечен период от оповестяване на резултатите (до 17.10.2023 г.) утвърдените за прекосяване към отопление с естествен газследва да показват в Общината механически план за газификация на парцела (включващ и типа на отоплителните уреди: газов казан или газов конвектор/и), според условията на нормативната уредба.

Одобрените претенденти, които следва да преминат към отопление с пелетна камина, с водна риза или на отопление с казан на пелети с водна риза, в двумесечен период от оповестяване на резултатите (до 17.10.2023 г.) би трябвало да показват техническа скица на инсталацията на водна риза, която включва наложително типа и мощността на отоплителния апарат на пелети.

Приемът на документи за кандидатстване продължава, като поканата към жителите ще остане отворена до привършване на финансовия запас по плана, само че не по-късно от 30.04.2024 година Класирането на претендентите, подали формуляри в интервала 01.08.2023 година - 31.10.2023 година, ще бъде осъществено до 30.11.2023 година

Дейностите се правят по Основната фаза на Интегрирания план „ Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух ” по Програма LIFE на Европейския съюз.

Оценката на претендентите по критериите и посредством спортен асортимент беше осъществена от работна група специалисти по Проекта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР