80% от на общинската болница във е с подадена оставка.

...
80% от на общинската болница във е с подадена оставка.
Коментари Харесай

80% от медицинския персонал в болницата във Велики Преслав с оставка заради COVID-19

80% от на общинската болница във е с подадена оставка. Причината е разкриване на CОVID поделение в лечебницата, в което се поемат и болните от Шумен, заяви btv.
В момента в общинската болница са настанени 8 болин с ковид пациенти, които са пренасочени точно от регионалната амбулатория, която е с привършен потенциал. Припомняме, че Шумен е в " алената зона " по разпространяване на у нас.
 Лекарите от Шумен са на ръба: Искат сътрудниците им да бъдат задължени да оказват помощ Лекарите от Шумен са на ръба: Искат сътрудниците им да бъдат задължени да оказват помощ
Лекарският съюз в Шумен желае да се задължат медиците от доболничната помощ да работят и в болничното заведение, с цел да се преодолее рецесията с недос...

Медицинските служащи упорстват да бъде затворено Коронавирус отделението и болничното заведение във Велики Преслав да спре да приема пациенти с вируса. Основната причина е страхът им, че множеството са в рисковата възрастова група за заболяването.
Доктор Ирина Радева е на 74 години и е един от двамата експерти в преславската болница, работила с Коронавирус пациентите.
Подала е молба за овакантяване и е безапелационна, че след 50 години стаж няма да я отдръпна. По думите и рискът от разпространяване на болестта поради неналичието на условия и екип е голям. „ Аз поех голям риск, тъй като съм в рискова група и ми помагаше моят брачен партньор, който е на 78 години от благосклонност, само че не става по този начин. Най-голямата неточност беше, че нямаше критерии за откриване на такова поделение. Без обезпечен личен състав, без обезпечено условия, с цел да не се кръстосват потоците здрави и заболели “, сподели тя.
 Критични Коронавирус обстановки в Шумен, Русе и Благоевград – ще остане ли Шумен без МБАЛ? Критични Коронавирус обстановки в Шумен, Русе и Благоевград – ще остане ли Шумен без МБАЛ?
Мога да кажа, че обстановката в област Шумен е сериозна. Това съобщи регионалният шеф Стефан Желев. По думите му, в МБАЛ Шумен няма ме...
По време на заседание на болничното заведение медиците обявиха, че в случай че Коронавирус болните бъдат разпределени в други лечебни заведение и Преслав спре да приема такива пациенти, ще останат на работа.
“Не единствено лекарите, само че и медицинските сестри са в рисковата възрастова група. Притесненията са ми повече в това, че ние не можем да окажем съответна и качествена здравна помощнай-вече на болните с Коронавирус зараза и не сме в положение да реализираме нужния хигиеничен, антисептичен и противоепидемичен режим ”, съобщи доктор Йошинка Ненчева, шеф на болничното заведение във Велики Преслав.
Всички те са безапелационни, че рискът от основаване на вътрешно болнична зараза при работа с Коронавирус заболели пациенти е сериозен.
Очаква се през днешния ден мнение на здравната ревизия в Шумен и на регионалния спешен щаб дали настояването на медиците от Преслав Коронавирус пациентите от там да бъдат настанени в други лечебни заведение ще стане факт, за дa не напущат лекарите работните си места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР