80 млн. лв ще бъдат изплатени на хотелиерите, които са

...
80 млн. лв ще бъдат изплатени на хотелиерите, които са
Коментари Харесай

След протеста: Отпускат 80 млн. лв. за хотелите, приютили украински бежанци -

80 млн. лева ще бъдат изплатени на хотелиерите, които са приютили украински бежанци. Това заяви министър председателят Кирил Петков преди началото на постоянното държавно съвещание.

Искам да поздравя вицепремиера Калина Константинова, както и министъра на туризма Христо Проданов, че средствата за хотелиерите ще бъдат изплатени. Днес ще се приеме 80 млн. лева европейски средства да бъдат платени за украински бежанци. Когато приказваме по какъв начин страната оказва помощ - ето по този начин оказва помощ. Даваме пари на българските хотелиери, финансирани от европейските стратегии, заключи министър председателят.

Във вторник хотелиери и украински бежанци, настанени в хотели в " Слънчев бряг ", По думите на хотелиерите част от средствата за март и април не са получени, както и сумите за май. Те заявиха още, че и тези, които се дължат по новата стратегия от 1 юли, също се чакат. 

От Бургас министърът на туризма в оставка Христо Проданов разгласи, че тази седмица би трябвало да бъдат изплатени всички средства за май по първата стратегия. Веднага по-късно ще бъдат стартирани и заплащанията по новата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР