80 медицински сестри и акушерки получиха дипломите си за бакалавър

...
80 медицински сестри и акушерки получиха дипломите си за бакалавър
Коментари Харесай

80 медицински сестри и акушерки получиха дипломите си за бакалавър от МУ - Пловдив

80 медицински сестри и акушерки получиха дипломите си за бакалавър от Факултета по публично здраве на Пловдивския медицински университет. Част от тях са с настройката да търсят реализация в чужбина. Оставащите в България към този момент са си намерили работа, тъй като в множеството здравни заведения в Пловдив има апетит за такива фрагменти. Всички обаче са на мнение, че заплащането на труда им би трябвало да е по-високо.

Доц. Гергана Петрова , началник катедра " Сестрински грижи “ поддържа настояването на сътрудниците си от Българската асоциация на експертите по здравни грижи стартовото заплащане в бранша да бъде равно на три минимални работни заплати за страната:

Работи се в условия на неотложност, в условия на активност, на ненормиран работен ден, всичко това натоварва и изтощава. Ако желаеме въпреки всичко да ги задържим тези фрагменти, дано да им предоставим условия за работа и в България.

" Отличник " на випуск 2017 е Лилия Христева . Не е имала проблеми с избора на работно място и към този момент е в едно от отделенията на пловдивска болница. Смята, че стартовата ѝ заплата не е задоволителна: 

Смятам, че фрагментите би трябвало да се сортират сносно и да има по-високо качество надлежно на сестринските грижи по-късно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР