80-годишният мъж е издирван от полицията на Чешир в продължение

...
80-годишният мъж е издирван от полицията на Чешир в продължение
Коментари Харесай

След 27 години: арестуваха един от най-издирваните британски прес...

80-годишният мъж е търсен от полицията на Чешир в продължение на 27 години, откакто през декември 1997 година не се е явил в Кралския съд на Честър поради " извънредно съществени " обвинявания. По това време пенсионерът е трябвало да бъде изправен пред съда за две обвинявания в блудничество и 11 обвинявания в непочтено посягане, като обвиняванията са свързани със полови похищения над деца, за които се твърди, че са се случили сред 1969 и 1971 година

 

За някои от закононарушенията се оповестява, че са осъществени в детски дом в Конглтън, а за други се твърди, че са осъществени в Уест Мидландс. От изгубването на Бъроуз до момента се водят следствия за откриването му, в това число многократни разгласи за търсене и даже апел на " Криминална полиция " през 1998 година

 

След взаимната работа на полицията на Чешир и Международната национална организация за битка с престъпността (NCA), Бъроуз е арестуван под стража и ще се яви в Честърския кралски съд във вторник.

 

Впоследствие полицията насочи предизвестие към други търсени обвинени, като им сподели: " Няма значение какъв брой дълго ще се криете, ние ще ви намерим. "

 

Детектив контрольор Елинор Аткинсън съобщи: " Решимостта ни да открием Бъроуз не е намаляла през последните 27 години и карцерът му бележи забележителна стъпка напред в този случай и началото на приключването му за всички забъркани.

 

" Бих желала да благодаря на обществеността за информацията, която даде през годините по време на издирването на Бъроуз, и се надявам, че карцерът му дава известно утешение.

 

" Надявам се също по този начин карцерът му да послужи като предизвестие за всички други търсени обвинени - да покаже, че без значение какъв брой дълго се криете, ние ще ви намерим и ще бъдете задържани. "

 

Дънкан Бърейдж, офицер за интернационална връзка на NCA в Тайланд, съобщи: " Използвайки нашата интернационална мрежа и работейки в тясно съдействие с сътрудниците от полицията в Чешир, успяхме да проследим дезертьор, търсен по отношение на извънредно съществени обвинявания.

 

" Този арест показва непоколебимия ангажимент на правоприлагащите органи да търсят тези, които чакат правораздаване в Обединеното кралство. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР