80 години след дръзкия подвиг на капитан Димитър Списаревски, името

...
80 години след дръзкия подвиг на капитан Димитър Списаревски, името
Коментари Харесай

Президентът: Името на Списаревски продължава да стряска всеки, който търгува със суверенитета и достойнството на България

80 години след дръзкия героизъм на капитан Димитър Списаревски, името му продължава да въодушевява будните, да предизвика равнодушните, да стряска всеки, който търгува със суверенитета и достолепието на България. Това съобщи президентът Румен Радев , който уважи паметта на българския авиатор Димитър Списаревски. На 20 декември 1943 година водачът намира героично гибелта си по време на бомбардировките над София, до момента в който пази жителите на столицата от офанзивите.
 
Десетки хора се събраха през днешния ден да отдадат респект пред паметника на капитан Списаревски в столичния квартал „ Дружба “, където президентът и висш главнокомандващ одобри строя на почетния часовой.

В словото си президентът Радев напомни думите на летеца, че „ името на България би трябвало да стои най-високо и да свети като слънце в сърцето ни “. Тези думи тежат с особена мощ във времена на разпад на полезности и нихилизъм, на политическа отпадналост и двуличие, на социална незаинтересованост и загуба на посока, сподели президентът Радев и добави, че със своя огнен живот и героизъм Димитър Списаревски  преподава най-важния урок – в случай че желаеме страната ни да напредва, би трябвало да сложим България най-високо и да „ свети като слънце в сърцето ни “. 
 
„ Колко би трябвало да си самоуверен, с цел да излетиш против неведнъж надминаващ те съперник, с цел да останеш правилен на думите си и да забиеш умишлено самолета си в летящата цитадела, като сложиш самичък завършек на живота си едвам на 27 години? “, сподели президентът, като акцентира, че капитан Димитър Списаревски ще продължава да лети високо и недостижимо, с цел да ни въодушевява със своя образец за чест, достолепие, родолюбие и мъжество.

Името на Димитър Списаревски продължава да въодушевява будните , да предизвика равнодушните, да стряска всеки, който търгува със суверенитета и достолепието на България, съобщи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР