80 дни преди Европейска столица на културата градът сякаш е

...
80 дни преди Европейска столица на културата градът сякаш е
Коментари Харесай

Кофа емотикон цъфна пред Етнографския музей

80 дни преди Европейска столица на културата градът като че ли е напрегнал като за последно всичките си сили. На десетки места се трудят всевъзможни строителни служащи. Но наподобява, не са задоволителни.

За това какъв брой изоставаме от завършването на всички планувани обекти приказва положението на ул. „ Д-р Стоян Чомаков ” в Стария град. Вече трети месец тя наподобява на място, където се водят бойни дейности. А тя е единствената, която води към перлата на резервата - Етнографския музей и циклопската стена на Небет тепе.

Улицата е покрита с разхвърляни гранитни блокове, купчини пясък и пръст. Има даже пробита кофа, нашарена като емотикон. А около тях всеки ден минават стотици непознати и български туристи.

Не е по-различно ситуацията и в долната част на архитектурния резерват. Тротоарите на бул. „ Шести септември ”, които опасват хълма от север, са в развой на замяна на плочките. И до момента в който редят новите блокчета в сектора към едновремешния кореком, тротоарът под самото тепе е купчина натрошен трошляк. Защо въобще е трябвало да се разрушават старите плочи, преди да бъде приключен другият сектор, питат хората.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР