80 901 са членовете на Българската социалистическа партия у нас.

...
80 901 са членовете на Българската социалистическа партия у нас.
Коментари Харесай

Ето колко са членовете на БСП

80 901 са членовете на Българската социалистическа партия у нас. Това оповестиха на конференция преди минути, като регистрираха и изборната интензивност до 11 часа за избор на нов водач на партията. До 11 часа са дали своят вот 31 302, което е към 38%.

На съвещание на комисията са прегледани тъжби и сигнали, постъпили през изборния ден. Около 50 тъжби от разнообразни покровители на множеството от претендентите са получени в комисията.

"Жалбите могат да бъдат групирани в няколко групи. Една от групите, това са тъжби по отношение на заменени изборни пространства. При осъществените инспекции от ЦИК се установяват, че подмяната на пространства в прилежащи такива или даже гласоподаване пред самите пространства се е наложило заради събитие, че кметове и кметски наместници, които не са от Българска социалистическа партия, са нарушили предварителните съглашения и не са дали достъп до уговорените пространства за гласоподаване, които са били навреме разгласени ", изясни заместник-председателят на ЦИК в Българска социалистическа партия Румяна Сидерова.

"На второ място, една от последствията е от тази смяна е по-късното започване на гласуването в някои секции, за което също имаме няколко тъжби. Другата огромна група тъжби е по отношение на това, че някои общински препоръки не са разгласили графиците на мобилните секции ", разяснява още Сидерова.

Прекомерно огромна изборна секция е била основана в регион Приморски - Варна, което слага под въпрос дали могат да бъдат обиколени с две преносими изборни кутии всички гласоподаватели, оповестиха още от комисията.

Има и една тъжба за пропагандни материали на масата в една от изборните комисии, които незабавно са били отстранени.

Нарушенията в изборния ден в Българска социалистическа партия не могат да повлияят върху изборния резултат, увери ръководителят на Централната комисия по вътрешнопартийния избор в Българска социалистическа партия Емил Войнов. "Сами видяхте, най-съществените бяха упоменати пред вас. Виждате, че те не са нарушавания, които могат да повлияят на изборния резултат ", безапелационен бе той.

В момента продължава събирането на данни за изборната интензивност към 15 ч. В 18:30 ч се планува ново съвещание на Централната комисия.

Първите резултати от вота евентуално ще бъдат оповестени на следващия ден, а окончателните резултати се чакат към края на утрешния ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР