80-90% от мигрантите се спират още на границата, докато останалите

...
80-90% от мигрантите се спират още на границата, докато останалите
Коментари Харесай

Антон Златанов: 80-90% от мигрантите се спират още на границата

80-90% от мигрантите се стопират още на границата , до момента в който останалите се залавят навътре в страната. Това сподели в предаването „ Тази неделя “ шефът на „ Гранична полиция “ основен комисар Антон Златанов.

„ Тази година беше рекордна във връзка с мигрантския напън – с 50% по-висок спрямо предходната гад. Миналата година пък е бил по-висок от миналата. Или другояче казано, наклонността е за увеличение на мигрантския напън. Тази година над 150 000 души не са позволени да влязат в страната “, изясни той.

Центърът да стане фамилен и да е от затворен вид, упорстват хората

Директорът на „ Гранична полиция “ въпреки всичко призна, че избран % от мигрантите съумяват да преодолеят оградата и граничните служители на реда. Тези хора обаче се завържат навътре в страната или при опита им да изоставен България.

„ След като ги задържим, те отиват в тези центрове от отворен или затворен вид. Нашата цел е обаче тези хора да са все по-малко и мисля, че взетите ограничения по уплътняване на първата ни линия на границата, дава резултат. Завишихме патрулите там с към 30%, подобрихме и връзката с турските управляващи “, сподели още той.

Сириец е намушкал собствен съотечественик

Главен комисар Антон Златанов акцентира, че през октомври се регистрира пик на опитите за незаконно прекосяване на границата ни с Турция, след което метеорологичните условия се влошат и натискът понижава. В момента се задържат не повече от 400 мигранти в опит да влязат нелегално у нас, до момента в който през август и септември те са били по 1500.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР