80-100 хил. превишения на разрешената скорост засичат 32 радарни табла

...
80-100 хил. превишения на разрешената скорост засичат 32 радарни табла
Коментари Харесай

Фандъкова: Десетки потенциални убийци са засечени с по 150-200 км/ч. по софийски булеварди

80-100 хиляди превишения на позволената скорост засичат 32 радарни табла в София
Статистиката, която събрахме, е смразяваща - сред 80 и 100 хиляди засечени превишения на позволената скорост на месец. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова на изключителното съвещание на Столичния общински съвет, отдадено на ограниченията за пътна сигурност и битката с високата скорост на пътя.



" След случая на бул. „ Черни връх “ общината сложи 32 радарни табла за скорост – от една страна, водачите да имат опция за самоконтрол, а от друга, с цел да събираме информация, по която полицията да може да провежда и насочва по-добре своите сили за надзор ", добави Фандъкова.

" Засечени са 198 км/ч по бул. „ България “, 160 км/ч по бул. „ Ал. Малинов “, 153 км/ч по бул. „ Черни връх “; 154 км/ч по бул. „ Сливница “, 159 км/ч по бул. „ Т. Александров “. Това са „ върховете “ единствено за април – само че не става дума за първенци, а за евентуални убийци ", съобщи Фандъкова.

По думите ѝ през предишния месец радарите ни са засекли 30 лидера, които са карали с над 130 км/ч по бул. „ Т. Александров “ при кръстовището с бул. „ Вардар “.

" 20 водача са карали с над 180 км/ч по бул. „ България “ при ул. „ Флора “; 21 автомобила са минали с над 130 км/ч по бул. „ Черни връх “ и 35 водача са карали с над 130 км/ч по бул. „ Сливница “ при бул. „ Инж. Ив. Иванов “, разяснява Фандъкова.



„ Войната против високата скорост изисква обединен отговор и обединени старания на всички институции и общество ", сподели Фандъкова.

Министерство на вътрешните работи обмисля пренасочването на патрули от разнообразни елементи на страната към София като подкрепление на патрулите на Столична дирекция на вътрешните работи,  съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на изключителното съвещание на Столичния общински съвет, отдадено на ограниченията за пътна сигурност и битката с високата скорост на пътя.



" Обмисля се командироването на 200 чиновници на реда в София, което прави 50 спомагателни патрула. Забелязахме към този момент няколко пъти, че когато се пренасочат някъде сили и те участват трайно на терен, има забележими резултати. Министерство на вътрешните работи предлага промени в Закона за придвижване по пътищата, които да разрешат на полицията да употребява закономерно всички камери, ситуирани на териториите на общините у нас. В България има хиляди налични камери, които сега Министерство на вътрешните работи не може да се употребява поради законовата уредба, сподели още Демерджиев.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1635434500305049
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР