8 секционни избирателни комисии ще сменят седалището си на предстоящите

...
8 секционни избирателни комисии ще сменят седалището си на предстоящите
Коментари Харесай

Близо 8000 варненци ще гласуват в секции на нов адрес на парламентарните избори

 8 секционни изборни комисии ще сменят седалището си на идните парламентарни избори във Варна. Това сподели за Радио Варна Нора Момчева, секретар на община Варна.

Трите секции от ПГ по туризъм " Проф. Асен Златаров “ с номера 130, 131 и 132 се реалокират в ОУ " Васил Друмев “. Трите секции от ПГ по строителство, архитектура и геодезия " Васил Левски “ с номера 237, 238 и 239 се реалокират в гимназията по сградостроителство " Кольо Фичето “. Причината за преместването на секциите са ремонтни действия, които се правят сега в образователните заведения.

Секция № 172, която се намира в местността Траката в Търговски център " Кубчето “, се реалокира в комплекс " Каролина “, тъй като помещението, което се е употребило до момента е в ремонт.

И последната осма секция, която ще смени седалището си на идните парламентарни избори във Варна е секция № 98, която се обитаваше в студентското общежитие на ул. " Петър Райчев “ 35. Тя ще бъде преместена в учебно заведение " Найден Геров “, тъй като е по-удобна като местонахождение за хората, които по адресна регистрация гласоподават в нея, изясняват аргументите от община Варна.

За смяната на местоположението на секциите варненци са известени посредством известия разлепени на входовете на жилищните блокове, където живеят. Непосредствено преди изборния ден ще бъдат сложени нови уведомителни известия със същата информация.

Към момента не знаем по какъв начин ще гласоподават хората, които са в карантина поради Ковид-19, сподели още Нора Момчева. Най-вероятно това ще се прави с мобилни секции, само че чакаме инструкции от Централната изборна комисия, добави тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР