8 нови електрически версии на Renault ще бъдат пуснати на

...
8 нови електрически версии на Renault ще бъдат пуснати на
Коментари Харесай

Renault отчете рекордна годишна печалба

8 нови електрически версии на Renault ще бъдат пуснати на пазара до 2022 година

Изпълнителният шеф Карлос Гон е оптимист за бъдещето на компанията. Още по тематиката
Тиери Болоре евентуално ще е новият основен действен шеф на Renault-Nissan

Френското държавно управление, което е най-големият акционер в Renault, разгласи, че ще поддържа номинацията на мениджъра
13 фев 2018
Renault-Nissan приготвя капиталов фонд за финансиране на стартъпи

Капацитетът му ще бъде 200 млн. $
9 яну 2018
Renault си сложи за цел да е измежду водачите при електрическите автомобили

Компанията увеличи задачите си за приходите и облагата до 2022 година
9 окт 2017
Renault-Nissan ще създава електрически автомобили в Китай

Френско-японският конгломерат прави смесено сдружение с китайската компания Dongfeng Motor
29 авг 2017 Френският авто колос Renault бележи рекордни продажби и облага през 2017 година Това се случва няколко дни, откакто мениджмънтът на компанията преизбра за четвърти следващ път основния изпълнителен шеф Карлос Гон. Новината идва в подобаващ миг за Гон, защото френското държавно управление, което има 15% от акциите в групата, разгласи поддръжката си и сложи условия за одобряване на партньорството с Nissan и Mitsubishi и показване на ясна тактика с съответни цели, написа Financial Times.

Добри резултати

Оперативната облага на френския производител на коли се покачва на годишна база със 17% и доближава рекордните 3.85 милиарда евро, което надминава упованията на анализаторите. Приходите през миналата година са се нараснали с 14.7% до 58.7 милиарда евро. Компанията регистрира растеж и на оперативната облага в дивизията за коли с 15% до 2.7 милиарда евро. Резултатите не включват бизнеса на съветския производител на Lada – AvtoVAZ, чийто мажоритарен притежател е Renault.

Годишните доставки на коли на компанията са се нараснали с 8.5%, като в основата на растежа е нарасналият потребителски интерес към моделите в Европа.

От Renault оповестиха, че чакат през 2018 година международният авто пазар да се разшири с 2.5%, а европейският - с 1%. Поради това оперативната облага за годината ще се задържи на равнища над 6%, обясниха от групата.

Несменяемият Карлос Гон

Специалистите в автомобилния отрасъл чакаха дългогодишният изпълнителен шеф на Renault Карлос Гон да се отдръпна от поста си, който заема от 2005 година Неочаквано или не, управителният съвет на компанията му даде доверие за още 4 години. Този път това се случи с огромни отстъпки от страна на Гон. След напън от френското държавно управление той се съгласи да му бъде понижена заплатата с 30%. Освен това от Париж отделят изключително внимание на партньорството сред Renault и Nissan, което към този момент включва и японската автомобилна компания Mitsubishi. " Смятам, че съдействието би трябвало да продължи, защото то способства за развиването на индустриалните градове във Франция ", съобщи президентът Еманюел Макрон преди седмица.

Гон, който е шеф и на Renault-Nissan-Mitsubishi, разяснява, че 2017 е следващата сполучлива година за групата. " Освен това новата ни тактика Drive The Future ни дава убеденост да се надигнем пред актуалните и бъдещи провокации в промишлеността ", увери Гон.

Новоприетият проект планува експанзията в няколко страни, удвояване на продажбите отвън Европа през идващите 5 години, разширение на съдействието с Nissan и стартирането на пазара на 8 нови модела на електрически коли до 2022 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР