8 ноември беше Световен ден на рентгенологията. По този повод

...
8 ноември беше Световен ден на рентгенологията. По този повод
Коментари Харесай

Проф. Кирова: Изкуственият интелект в медицината започва от рентгенологията

8 ноември беше Световен ден на рентгенологията. По този мотив в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " гостува началникът на клиниката по образна диагностика на болница " Токуда " проф. доктор Галина Кирова.

проф. доктор Галина Кирова: Рентгенологията е една доста скрита компетентност, ние постоянно сме зад кадър. А в действителност цялата медицина не може без нас.
До 1895 година единственият метод да се види човешкото тяло е посредством нарушение на неговата целокупност, споделя доктор Кирова. В наши дни специалността разрешава редица способи, които оказват помощ на експертите да схванат какво тъкмо би трябвало да се направи, с цел да се излекува пациента.

На въпросите на пациенти по отношение на вредата на другите рентгенови облъчвания, проф. Киров споделя, че в наши дни има редица уреди, които не излъчват излъчване и не вредят на пациентите. Хората не би трябвало да се подвеждат по реклами, а да се вслушат в мнението на професионалиста, тъй като няма смисъл да се правят голям брой процедури, които постоянно могат да бъдат непотребни, добави още Кирова.
Проф. доктор Галина Кирова: Изкуственият разсъдък в медицината стартира от рентгенологията и не по други аргументи, а по простата причина, че това е физичния принцип на приемане и запазване на нашия облик. Този облик доста елементарно може да се трансферира към технологията и компютрите да ни оказват помощ да разпознаваме нещата.
Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР